2 - 1

NAC Breda- FC Volendam

15 jul 2017

De afgelopen week was de selectie van FC Volendam op trainingskamp in Hoevelaken. Deze week werd afgesloten met een oefenwedstrijd tegen het gepromoveerde NAC Breda.

FC Volendam had in de eerste helft veelvuldig balbezit, zonder tot noemenswaardige kansen te komen. Na balverlies op het Volendamse middenveld en een mislukte buitenspelval scoorde spits Ambrose voor NAC: 0-1. Aan het spelbeeld veranderde niks na de openingstreffer, FC Volendam had het meest de bal, maar kon nog geen potten breken. Na een mooi eerbetoon voor Abdelhak Nouri in de 34e minuut, verdubbelde centrale verdediger Mari de score uit een corner. Vervolgens brak voor FC Volendam een moielijke periode aan met heel veel balverlies en slordigheid. Uiteindelijk kreeg FC Volendam nog wel een grote kans. Uit een vrije trap vanaf de 'zestien' krulde Joey Veerman de bal op de paal. De rebound was helaas niet besteed aan Luis Pedro.

In de tweede helft begon NAC meteen met een bijna geheel nieuw team en dat was gaf mogelijkheden voor FC Volendam. De ploeg van Misha Salden was lekker fel in het afjagen en had dus steeds snel de bal weer terug na verlies. Een kwartier na rust werd het hele team gewisseld en kwamen de jonge honden erin. Vooral Dylan Mertens, Kaj Tejan en Nick Doodeman waren heel goed en achterin stonden Marco Tol en Daan Klinkenberg heel sterk. FC Volendam werd een stuk dreigender, dat resulteerde in de 1-2 door Mertens en vlak daarna nog een schot van hem op de paal. Eind tweede helft kreeg FC Volendam nog een penalty nadat een zeker doelpunt uit een schitterende aanval tussen Mertens, Nick Doodeman en Enzo Stroo onreglementair werd gestopt, maar die werd gemist door Gerry Vlak. In de allerlaatste seconde nog een grote kans op de gelijkmaker, maar het mocht helaas niet zo zijn!

Aanstaande dinsdag volgt de volgende oefenwedstrijd: In Witmarsum is om 19:00 uur SC Heerenveen de tegenstander.

FC Volendam begon met de volgende elf namen: Verhulst, Evers, Schilder, Schouten, Kok, Veerman, Pedro, Runderkamp, Ten Den, Smorenberg, Antwi

Uitwedstrijd

NAC Breda

-

FC Volendam

NAC Breda- FC Volendam

zaterdag 15 jul, 14:30