1 - 2

ODIN ‘59- FC Volendam

01 okt 2016

In de achtste competitie wedstrijd van dit seizoen is het Jong FC Volendam gelukt om na drie nederlagen de eerste punten op vreemde bodem te pakken. Tegen de nummer 2 van de ranglijst werd het na een weer zeer enerverende slotfase 1-2 voor het team van Berry Smit. Dankzij deze overwinning gaat Jong Volendam nu aan de leiding in het "rechter rijtje".

Op voorsprong tegen runner-up
Ondanks dat ODIN '59 op de tweede plek stond, was het Volendam dat het best uit de startblokken kwam. Er waren weliswaar geen echte kansen, maar Jong Volendam liet zien dat het niet van plan was om met lege handen naar huis gestuurd te worden. Aan de andere kant was het Eelke de Graaf die de vrijdag tegen NAC Breda nog ingevallen Jordi van Stappershoef testte. Maar zijn schot was een simpele prooi voor de Volendam doelman. Uit de tegenaanval was het Kay Tejan die recht op doelman Barry van Dijk mikte. Net binnen het kwartier spelen viel de eerste echte grote kans te noteren. Lars Boekel speelde Nigel Hardenberg aan die vanaf rechts de bal voorzette. Spits Eelke de Graaf kon er echter net niet bij, zodat de verdediging van Volendam de bal tot corner kon verwerken. Het spel golfde een beetje op en neer, want even later een gevaarlijk moment voor de ODIN-goal. Na een prima aanval kwam de bal bij Jordy Hilterman die heel koel bleef en de bal langs de doelman tikte: 0-1. Via twee vrijetrappen van Jim Hulleman en Jeffrey Klijbroek kwam de thuisploeg gevaarlijk voor Van Stappershoef, maar geen van beiden trof doel. Een schot van Gerry Vlak bracht Volendam bijna op 0-2, maar tot zijn teleurstelling zag hij zijn inzet net naast gaan.


Uit de tegenaanval was het wel raak. Op aangeven van Jodi Tiktak, "zoon van" inderdaad, kon Klijbroek de 1-1 binnen schieten. Op dat moment niet geheel onverdiend. Na deze goal leek Volendam ook even van slag. Gelukkig konden de verdedigers van Volendam telkens net op tijd hun been voor een inzet plaatsen. En zo leverde deze situaties de thuisploeg niet meer dan een paar corners op. Beide teams waren niet van plan om met een 1-1 stand aan de thee te gaan, wat het voor het publiek leuk maakte. Enzo Stroo was niet zelfzuchtig waar hij dat misschien wel had moeten zijn. Vanuit een prima positie legde hij de bal terug op Tejan, maar hij kon helaas niet goed bij de bal. Even later was het Jermano Lo Fo Sang die een hard schot op de voeten van doelman Van Dijk zag stranden. Uit de rebound miste Joey Veerman net het doel. Maar aan de andere kant moest ook Volendam doelman Van Stappershoef tot tweemaal toe ingrijpen om de 2-1 te voorkomen. Terwijl iedereen dacht dat het alsnog 1-1 zou blijven tot de rust viel ineens de 1-2. Joey Veerman kreeg recht voor de goal de bal en schoot van afstand de bal in de linkerhoek. Met deze opsteker smaakte de thee een stuk zoeter in de Volendamkleedkamer.

Alsnog winst na hectische slotfase
Na de wel verdiende thee was Volendam lang de baas op sportpark Assumburg. Bijna een half uur lang kon Jordi van Stappershoef toe kijken hoe zijn medespelers de bal uit de buurt van zijn goal hielden. Via Jordy Hilterman kreeg Volendam zelfs een enorme kans op de 1-3. Op aangeven van Gerry Vlak kopte hij echter rakelings langs de kruising. Nadat beide teams de nodige wissels in het veld hadden gebracht kreeg ODIN '59 wat meer grip op de wedstrijd. Echte kansen bleven echter uit. In de slotfase was er een heus "pompen of verzuipen" -offensief van de thuisploeg. Er werd vol op de aanval gespeeld, inclusief de doelman Barry van Dijk. Dit leverde weer een paar hectische situaties op voor het doel van Jordi van Stappershoef. Maar dankzij goed keeperswerk en nodige kunst en vliegwerk kreeg ODIN '59 de 2-2 niet tegen de touwen. En zo won Volendam de eerste uitwedstrijd van dit seizoen. Klein smetje op de overwinning was de rode kaart van de ingevallen Daan Klinkenberg. Amper twee minuten in het veld en nog geen bal geraakt kreeg hij na een wat onnodige charge een directe rode kaart van scheidsrechter Van der Burg. Dankzij deze driepunter stijgt Jong Volendam naar de tiende plaats op de ranglijst, kort achter een groepje van vier ploegen met één punt meer. Volgende week komt één van deze teams, Capelle, op bezoek in Volendam. Op weg naar het linker rijtje!

Opstelling ODIN '59: Barry van Dijk, Denzel Meijer, Milo Cremers, Jodi Tiktak, Nigel Hardenberg, Eelke de Graaf, Lars Boekel, Jeffrey Klijbroek (74. Stefan Seijs), Nick Burger (61. Jurjen Dikker), Jim Hulleman en Cerilio Cijntje (64. Thom de Vries)
Opstelling Jong FC Volendam: Jordi van Stappershoef, Mohamed Betti, Raoul Esseboom, Gijs Smal, Jermano Lo Fo Sang, Rafik El Hamdi (77. Rodney Smoremberg), Gerry Vlak, Joey Veerman, Enzo Stroo (90. (+2) Daan Klinkenberg), Jordy Hilterman en Kay Tejan (69. Roy Tol)
Scheidsrechter: P.N. (Paul) van der Burg ('s Gravenhage)
Toeschouwers: 550
Score verloop:
17. Jordy Hilterman 0-1
29. Jeffrey Klijbroek 1-1
45. (+3) Joey Veerman 1-2
Gele kaart: Nick Burger (ODIN '59), Rafik El Hamdi en Roy Tol (beiden Jong FC Volendam)
Rode kaart: 90. (+5) Daan Klinkenberg (Jong FC Volendam)

Klik hier voor de hele foto reportage gemaakt door Mirjam Smal-Beltz

Uitwedstrijd

ODIN ‘59

-

FC Volendam

ODIN ‘59- FC Volendam

zaterdag 01 okt, 14:29