3 - 1

ONS Sneek- FC Volendam

10 dec 2016

Jong Volendam heeft helaas geen punten uit Friesland mee kunnen nemen. Met rust stonden de mannen van Berry Smit nog met 0-1 voor, maar na een matige tweede helft was het ONS Sneek dat dankzij drie goals de punten aan de andere kant van de afsluitdijk hield.

Volendam vergeet afstand te nemen
Op een wat mistig sportpark maakten beide teams, ondanks het lastige zicht, er een aardig schouwspel van in de eerste helft. Er werd aanvallend gespeeld en dat leverde wat aardige mogelijkheden op. De eerste was binnen vijf minuten voor Volendam. Op aangeven van rechts achter Alex Plat kreeg Jordy Hilterman de bal net niet onder controle. Amper een minuut later liet doelman Jordy van Stappershoef zien dat zijn vorm van een week eerder nog niet verdwenen was. Een inzet van Fabian Steven tikte hij met één vuist uit de goal. Nog binnen het eerste tien minuten voerde Volendam de druk op de Sneker goal flink op. Bijna kansen, mogelijkheden en een bal van de lijn, maar het bleef 0-0. Aan de andere kant had Volendam geluk toen Steven naast de goal mikte. Toch was het Volendam dat verdiend op voorsprong kwam. Rihairo Meulens stond aan de basis van een mooie aanval die op aangeven van Enzo Stroo door Jordy Hilterman werd afgerond. Meulens verdubbelde een minuut later bijna de score, maar zag zijn schot voorlangs gaan. Iets voor de mannen van Berry Smit om aan te werken. Het veldoverwicht had veel meer in een score omgezet moeten worden. ONS bleef in de wedstrijd en kreeg kort voor de rust zelfs nog mogelijkheden om gelijk te maken, maar gelukkig voor Volendam lieten ze dat na.

Er op en er over
Over de tweede helft hoeven we eigenlijk niet te veel uit te wijden. ONS kwam behoorlijk fanatiek uit de kleedkamer en Volendam daar in tegen leek moeite te hebben om de bal in de ploeg te houden. Dat het na een kwartier spelen 1-1 werd stond eigenlijk niemand van te kijken. Iloba Achuna kopte vanuit een corner de gelijkmaker achter Van Stappershoef. En Sneek rook bloed! Ondanks een snelle kans na de 1-1 duurde het nog een kwartier voordat Yume Ramos de gastheren voor het eerst op voorsprong schoot. Volendam kwam er vanaf dat moment eigenlijk totaal niet meer aan te pas. Sneek kon achterover leunen en via de counter er gevaarlijk uitkomen. En zo viel dan ook via die zelfde Ramos de 3-1. Bijna deed Kay Tejan nog iets terug, maar zijn inzet ging voorlangs. Veel meer was er helaas aanvallend niet te melden vanuit het Volendam kamp. En zo verloren de mannen dus de tweede wedstrijd op rij. Maar ondanks dat staat Jong Volendam nog altijd op een mooie zesde plaats in de sterke Derde Divisie. Volgende week spelen ze de laatste wedstrijd van 2016. Om 14:30 uur krijgen ze DVS '33 uit Ermelo op bezoek. De eerste competitie wedstrijd tegen deze lastige ploeg ging met 3-2 verloren door een weergaloos doelpunt vanaf de middenlijn.

Opstelling ONS Sneek:
Bas van Wegen, Gustavo van Veen, Fabian Stevens, Ale de Boer, Frits Dantuma (46. Aron Strengholt), Iloba Achuna, Yume Ramos, Klaas de Vries, Renco van Eken, Martijn Roosenburg (86. Jan Dommerholt), Curtrick Gonzalez (70. Danny Kampstra)

Opstelling Jong FC Volendam:
Jordi van Stappershoef, Alex Plat, Nathan Markelo, Raoul Esseboom, Gijs Smal, Nick Runderkamp (66. Yorno Tieman), Rihairo Meulens (57. Rodney Smorenberg), Gerry Vlak, Enzo Stroo, Jordy Hilterman, Kay Tejan (87. Kevin Owusu Asare)

Scheidsrechter:
M.J. (Marc) Nagtegaal (Hendrik Ido Ambacht)

Toeschouwers:
500

Score verloop:
24. Jordy Hilterman 0-1
60. Iloba Achuna 1-1
75. Yume Ramos 2-1
84. Yume Ramos 3-1

Gele kaarten:
Yume Ramos,  Curtrick Gonzalez (ONS Sneek) en Nick Runderkamp (FC Volendam)

Uitwedstrijd

ONS Sneek

-

FC Volendam

ONS Sneek- FC Volendam

zaterdag 10 dec, 15:00