2 - 3

Quick Boys- FC Volendam

25 feb 2017

Opnieuw heeft Jong Volendam de aansluiting met de top van de ranglijst gevonden. Dankzij een hele mooie 2-3 overwinning bij Quick Boys is het allemaal weer in elkaar geschoven. Bovendien is er nu een serieus gaatje naar de eerste achtervolger. Voor de mannen van Berry Smit was het dus een prettige zaterdag in de kustplaats.

Doelpuntrijke eerste helft
Er stond een harde wind recht over het veld in de duinpan van Katwijk. Volendam had er voor gekozen de eerste helft tegen de wind te spelen. De thuisploeg had dus de eerste 45 minuten een extra steuntje in de rug. Quick Boys begon dan ook goed aan de wedstrijd. Maar toch waren er niet echte kansen te noteren. Twee ballen gingen voorlangs de goal van Jordi van Stappershoef, maar niets om je grote zorgen over te maken. De eerste de beste kans die Volendam kreeg na een minuutje of tien was direct raak. Jordy Hilterman speelde de bal door op Enzo Stroo. Stroo was zijn verdediger te snel af en tikte met links schitterend de bal langs doelman De Zwart. Vanaf dat moment nam Volendam het initiatief in de wedstrijd ook over. Toch kon een redelijk goed spelend Volendam niet profiteren van het niet al te best spelende Quick Boys. Echte kansen waren er ook niet te noteren. Halverwege de eerste helft viel dan ook beetje uit het niets de gelijkmaker. Vanaf halverwege de speelhelft van Volendam werd de bal in de zestien gepompt waar Jesse Driebergen tot ieders verbazing door niemand werd gedekt. Met een zweefduik kopte hij de bal langs doelman Van Stappershoef. Kleine tegenvaller voor Volendam, maar aan het spelbeeld veranderde weinig. Na vijf minuten spelen was de stand dan ook al weer een betere afspiegeling van de verhoudingen op het veld. Opnieuw schudde Stroo zijn verdediger af en verraste in de korte hoek de doelman: 1-2. Nadat Van Stappershoef op een afstandschot van Mahmoed zich even moest strekken leek dit ook de ruststand te worden. Maar kort nadat de vierde man het bord met één minuut extra tijd in de lucht hield was het Rodney Antwi die de marge op twee bracht. Een mooie beloning voor de hard werkende Antwi die na de rust in de kleedkamer achter zou blijven. Toch besloot de scheidsrechter vervolgens niet voor de rust te fluiten maar voegde hij nog een extra minuut toe. In deze minuut kregen de gastheren een vrijetrap op een paar meter van de linker hoek (aanvallend gezien) van de Volendammer "zestien". Waar doelman Van Stappershoef op een voorzet rekende zag Milan Hoek het grote gat bij de eerste paal. Kinderlijk eenvoudig schoot hij dan ook de 2-3 ruststand op het bord.

Spannend tot de laatste seconde
Na de thee was het qua voetbal allemaal iets minder, maar de spanning compenseerde heel veel. Volendam ging niet goed om met het wind voordeel. De voorhoede kreeg te weinig goede ballen en zo verzuimde Volendam de wedstrijd op slot te gooien. Hierdoor beelf de thuisploeg hoop houden en kwam via de ingavellen Jason Oost ook een paar keer dichtbij de gelijkmaker. Maar doelman Jordy van Stappershoef had besloten dat na zijn foutje kort voor de rust er geen bal meer in zou gaan. Met een paar fraaie reddingen hield hij Volendam aan de leiding. Na vijf zenuwslopende toegevoegde minuten konden bij Volendam de handen in de lucht. De derde overwinning van 2017 was een feit en tevens de tweede van dit seizoen op de Katwijkers. Dankzij deze drie punten heeft Jong Volendam ook weer aansluiting met de top van de Derde Divisie al moeten die teams nog wel wat wedstrijden inhalen. Maar goed die punten moeten ze eerst nog pakken, wij hebben ze al! Komende week is er een midweeks programma van drie wedstrijden met enkel teams uit het onderste deel van de ranglijst. Daar gaan clubs elkaar dus pijn doen wat weer gunstig is voor Volendam, als je nog stiekem even naar beneden kijkt. Volgende week zaterdag gaat Volendam op bezoek bij de eerste achtervolger: Jong FC Groningen. Aangezien het verschil op de ranglijst vier punten is staat Volendam dus ook na volgend weekend als beste BVO minstens op een prima zesde plaats in deze heerlijke Derde Divisie.

Opstelling kvv Quick Boys:
Martijn de Zwart, Dennis van der Plas, Joey Ravensbergen, Gerard Aafjes, Milan Hoek, Jaap van der Plas (70. Jerghinio Sahadewsing), Jesse Driebergen, Kenneth Misa-Danso, Yassire Hamdani, Mohamad Mahmoed (70. Delano a Cohen), Hermann Kabasele (46. Jason Oost)

Opstelling Jong FC Volendam:
Jordi van Stappershoef, Alex Plat, Raoul Esseboom, Daan Klinkenberg, Gijs Smal, Gerry Vlak (84. Nick Zeijlmans), Daniël van Son, Nick Runderkamp, Enzo Stroo, Jordy Hilterman (68. Kevin Owusu Asare), Rodney Antwi (46. Kay Tejan)

Scheidsrechter:
M.A. (Marcel) Roeleveld (Vinkeveen)

Toeschouwers:
1.400

Score verloop:
10. Enzo Stroo 0-1
24. Jesse Driebergen 1-1
30. Enzo Stroo 1-2
45. (+1) Rodney Antwi 1-3
45. (+2) Milan Hoek 2-3

Gele kaarten:
Kay Tejan (Jong FC Volendam)

Klik hier voor de foto reportage van Mirjam Smal van de wedstrijd Quick Boys - Jong FC Volendam.

Uitwedstrijd

Quick Boys

-

FC Volendam

Quick Boys- FC Volendam

zaterdag 25 feb, 15:00