1 - 1

Rijnsburgse Boys- FC Volendam

18 maa 2017

Het was even flink puzzelen voor de technische staf, want voor de wedstrijd tegen Rijnsburgse Boys waren een flink aantal basisspelers niet beschikbaar. Gelukkig hebben we een O19 team waarvan de spelers al regelmatig aan het niveau van de Derde Divisie hebben geproefd. Daardoor ging de gemiddelde leeftijd van het team overigens wel flink naar beneden. Met "maar liefst" 21 jaar was Nick Zeijlmans de oudste aan de zijde van Volendam.

Ondanks achterstand geen paniek
Volendam begon best aardig aan de wedstrijd op sportpark Middelmors. Al in de eerste minuut gaf Gijs Smal de bal voor, maar zowel Jason Stekkel als Kevin Owusu Asare konden helaas niet bij de bal. Bij een vrijetrap van aanvoerder Nick Runderkamp had er misschien meer ingezeten als Jordy Hilterman meer oog voor de bal had, nu leverde zijn buiteling niets op. Nadat Gijs Smal nog een keer goed doorkwam op links namen de gastheren de wedstrijd over. Doelman Jordi van Stappershoef was heel attent toen plotseling Joël Tillema de diepte in werd gestuurd. Even later was het Jeffrey Jongeneelen die Van Stappershoef op zijn weg vond. Nog één keer kwam Volendam er een beetje door, maar Runderkamp vond in de zestien van Rijnsburg zijn Waterloo. Met nog een minuut of twintig op de klok was er ineens een bal op de lat. Op aangeven van Jongeneelen was het Max Hudepohl die de dwarsligger raakte. Een vrijetrap net binnen het half uur was de basis van de verdiende 1-0 voorsprong voor de "uien". Wesley Goeman deponeerde de vrijetrap bij de tweede paal waar Van Stappershoef de bal wegstompte. Een beetje ongelukkig belandde deze vervolgens in de kluts en voor de voeten van Hidde Prijs die echt niet meer kon missen: 1-0. Volendam rechtte echter direct de rug en zag bijna in de tegenaaval de gelijkmaker op het bord verschijnen. Op aangeven van Stekkel schoot Hilterman de bal echter net langs de goal van Richard van Nieuwkoop. Dat Jong Volendam niet opgaf bleek wel uit de slotfase van de eerste helft. Nadat Runderkamp misschien iets meer power in zijn schot had moeten leggen was het Owusu Asare die met de laatste kans van de eerste helft de 1-1 had moeten maken. Dit opnieuw na een voorzet van Gijs Smal.

Nog bijna met de winst aan de haal
Na de thee waren de rollen een beetje omgedraaid. Een fris en fruitig Volendam had het betere van het spel, zonder echter tot hele grote kansen te komen. Maar je voelde op en langs het veld dat er een goal voor de mannen van Berry Smit in de lucht hing. Het was eerst echter allemaal net niet. Een vrijetrap van Runderkamp ging via een verdediger net langs de paal en Owusu Asare kon net een voorzet van die zelfde Runderkamp niet binnen tikken bij de tweede paal. Aan de andere kant kwam Rijnsburg één keer heel erg gevaarlijk dichtbij de 2-0. Maar Nick Zeijlmans assisteerde op de doellijn en voorkwam daarmee een doelpunt van Jorn van Lunteren. Met twee "verse" krachten Jari Vlak en Roy Tol, die net een hele wedstrijd in de O19 hadden gespeeld, ging Jong Volendam op zoek naar een verdiende gelijkmaker. Met enig fortijn kwam deze er niet veel later. Doelman Van Nieuwkoop speelde bal uitermate slordig in de voeten van Alex Plat die vervolgens de bal doospeelde op Roy Tol die Jordy Hilterman een bijna niet te missen kans bood. Maar met deze 1-1 stand leken beide teams geen genoegen te nemen, tot grote vreugde van het publiek. Met nog een minuut of vijf op de klok leek Kevin Owusu Asare op weg naar de 1-2, maar doelman Van Nieuwkoop redde. In de extra tijd had Hilterman de man van de wedstrijd kunnen worden, maar zijn schot ging vlak langs de verkeerde kant van de paal. Het had misschien iets te veel geweest, maar wij waren er niet minder blij mee geweest. En zo eindigde deze ontmoeting net als in Volendam in een gelijkspel. Volendam blijft keurig op de vierde plaats en ziet nu op twee punten ASWH achter zich. Volgende week kom het in degradatie zorgen verkerende ODIN '59 op bezoek in ons Kras Stadion.

Opstelling Rijnsburgse Boys:
Richard van Nieuwkoop, Roderick Gielisse, Jordy Strooker, Jeffrey Jongeneelen, Giovialli Serbony, Wesley Goeman, Niek Ossevoort, Masies Artien, Hidde Prijs (53. Jorn van Lunteren), Joel Tillema (89. Joost Leonard), Max Hudepohl (79. Marvin Wijks)

Opstelling Jong FC Volendam:
Jordi van Stappershoef, Marco Tol, Nick Zeijlmans, Stan Veerman, Gijs Smal, Alex Plat, Kevin Owusu Asare, Nick Runderkamp (72. Jari Vlak), Jason Stekkel (72. Roy Tol), Jordy Hilterman, Rodney Smorenberg

Scheidsrechter:
C. (Colin) Prooi (Hellevoetsluis)

Toeschouwers:
1.000

Score verloop:
30. Hidde Prijs 1-0
82. Jordy Hilterman 1-1

Gele kaarten:
Masies Artien (Rijnsburgse Boys) en Nick Zeijlmans (FC Volendam)

Ook bij deze wedstrijd heeft Mirjam Smal weer een fotoreportage gemaakt. Deze kun je via deze link bekijken.

Uitwedstrijd

Rijnsburgse Boys

-

FC Volendam

Rijnsburgse Boys- FC Volendam

zaterdag 18 maa, 14:30