3 - 2

RKSV Halsteren- FC Volendam

02 jul 2016

FC Volendam is de voorbereiding begonnen met een 3-2 nederlaag tegen Hoofdklasser RKSV Halsteren.

FC Volendam trapte zaterdag af met de vele jonge spelers die de selectie rijk is. Van de ervaren spelers startten alleen Ties Evers, Erik Schouten en Kevin van Kippersluis vanaf de start.

RKSV Halsteren speelde goed georganiseerd en trok zich bij balbezit van FC Volendam terug op eigen helft. In de zesde minuut zette Ferdi Yilmaz uit een vlot uitgevoerde combinatie de thuisploeg op 1-0. FC Volendam kwam moeizaam tot aanvallen. De eerste twintig minuten kwam het niet verder dan twee corners, die uiteindelijk niets opleverden. RKSV Halsteren beperkte zich tot de counter.

In de 25e minuut was er een goede aanval via Nick Runderkamp en Kevin van Kippersluis waar Bert Steltenpool zijn hoofd net niet tegenaan kreeg. FC Volendam was in de eerste helft vooral in balbezit slordig en had ook moeite met het stroeve gras. Een afstandschot van Gerry Vlak in de dertigste minuut na goed doorgaan van Joey Veerman resulteerde net niet in een treffer. Vlak hierna ging Kevin Owusu Asare goed door, maar zijn voorzet komt niet aan. RKSV Halsteren kwam in die fase er niet meer uit, maar FC Volendam kwam hooguit tot de 16 meter en dan hield het op.

Kort voor rust gaf FC Volendam onnodig een corner weg in de 39e minuut. RKSV Halsteren scoorde 2-0 door een goal van Thomas van der Spek. Een ongelukkig moment van keeper Jordi Stappershoef bij deze goal zorgde ervoor dat hij licht geblesseerd de wedstrijd moest hervatten. Een minuut voor rust gaf FC Volendam wederom onnodig een vrije trap weg. Dit werd genadeloos afgestraft, fantastisch ingeschoten door Ferdi Yilmaz. RKSV Halsteren kwam zo op 3-0

De tweede helft startte met voor FC Volendam elf nieuwe spelers, onder wie ook de nieuwe spelers Paul Kok en Kevin Visser. RKSV Halsteren wisselde drie keer.

Na tien minuten in de tweede helft kwam de eerste kans voor FC Volendam. Na een crossbal van Jermano Lo Fo Sang legde Rafik El Hamdi de bal in één keer terug en Jack Tuijp kopte de bal in de handen van de keeper. Het spelbeeld was hetzelfde als de eerste helft, RKSV Halsteren verdedigde de voorsprong en counterde, FC Volendam had moeite de vrije man te vinden. FC Volendam drong wel aan. Een voorzet ging voorlangs en kwam uit bij Jermano Lo Fo Sang, dit betekende de 3-1: Jack Tuijp kopte de bal tegen de touwen.

De druk werd opgevoerd en het was wachten op de tweede goal. Na goed inspelen van Kees Kwakman op Gyliano van Velzen sloot Daniel van Son bij als derde man. Zijn schot ging helaas binnenkant paal uit de goal. Vooral Gyliano van Velzen was een plaag voor de defensie. In de zeventigste minuut scoorde de nieuwe aanwinst Kevin Visser na een voorzet van Gyliano de 3-2. Het bleef opletten geblazen want RKSV Halsteren loerde op de tegenstoot.

Na een goede aanval via Kees Kwakman en Jack Tuijp kwam Gyliano van Velzen oog in oog met de keeper. Helaas wist de keeper redding te brengen. Ondanks flink aandringen met een paar goede acties van Van Velzen wist FC Volendamin de laatste minuten niet de gelijkmaker te maken.

Uitwedstrijd

RKSV Halsteren

-

FC Volendam

RKSV Halsteren- FC Volendam

zaterdag 02 jul, 14:29