0 - 0

Telstar- FC Volendam

23 jul 2016

Ter afsluiting van de open dag van Telstar speelde FC Volendam in Velsen Zuid tegen de club, waartegen over vier weken in Volendam ook voor de competitie gespeeld zal worden. Voor beide trainers was dat geen reden verstoppertje te spelen. Zowel Telstar als FC Volendam kwamen in het veld met de opstelling die mogelijk de basis zal zijn van de komende competitie. Dat leverde een uur lang een boeiend schouwspel op, helaas zonder doelpunten. Door de wisselingen en de behoorlijke warmte was het laatste half uur minder spannend, maar was dat wel een ultieme test voor sommige spelers.
FC Volendam opende goed, mocht van Telstar het eerste kwartier het spel maken, maar liet zich vervolgens onverwacht flink verrassen. Omdat FC Volendam niet tot echte kansen kwam, kreeg het vernieuwde Telstar, met Liban Abdulahi, Guyon Philips en Mo Ajnane als oud-Volendamspelers in de basis, het gevoel dat er wel wat te halen zou zijn. Onder aanvoering van de ijzersterke rechtsback Toine van Huizen leek Telstar een succesvolle middag tegemoet te gaan. In amper twee minuten tijd werd twee keer Liban Abulhali in stelling gebracht. Beide enorme kansen werden echter niet verzilverd. Het antwoord van FC Volendam was snel en duidelijk. Op aangeven van de weer sterk opererende Kevin van Kippersluis werd Kevin Visser in stelling gebracht. Zijn ziedende schot ging rakelings langs de kruising. In de laatste toen minuten voor de rust volgden de kansen in hoog tempo. Eerst kopte Kevin van Kippersluis sterk in, maar doelman Zonneveld kreeg de vingers achter. Uit de hierop volgende corner kopte Kevin Visser ook uitstekend in, maar ook daar werd onheil door Telstar voorkomen. Aan de andere kant had Benjamin van den Broek de bal voor het inschieten, maar via de vingers van Hobie Verhulst en de paal werd het slechts een corner. Nog voordat scheidsrechter Kooij voor de rust floot, schoot ook FC Volendam op de paal. Met dat schot liet Kevin Visser zien, dat hij zich op het Volendammiddenveld steeds meer in zijn rol voelt. De toeschouwers hadden zich in de eerste helft bepaald niet verveeld. Drie kansen voor Telstar, vier voor FC Volendam.
De tweede helft was bepaald anders van kleur. Zoals gebruikelijk werd er veel gewisseld. FC Volendam beperkte zich, omdat Jong Volendam later op de avond nog in Zwaagdijk aan moest aantreden. Aanvankelijk startte alleen Rafik el Hamdi op de plaats van Kevin Visser. Later werden ook Jack Tuijp en Daniël van Son ingebracht. Telstar pakte de draad het eerst weer op. Een vrije trap van Stefano Lilipaly leverde geen doelpunt op en een goed uitgevoerde aanval werd wel een doelpunt, maar wegens buitenspel afgekeurd. FC Volendam zag een paar minuten later dat Kevin van Kippersluis een kansrijke mogelijkheid onbenut liet. Ook een uitstekende kopkans van Kees Kwakman op aangeven van Daniël van Son leverde geen goal op. Beide teams hielden elkaar in evenwicht. FC Volendam liet zien dat de opgaande lijn na de moeilijke start van de oefencampagne ingezet is. Over elf dagen komt Almere City FC naar FC Volendam. Dan moet de ploeg er staan!
 

Uitwedstrijd

Telstar

-

FC Volendam

Telstar- FC Volendam

zaterdag 23 jul, 14:00