5 - 2

SteDoCo- FC Volendam

03 sep 2016

Met de 1-0 overwinning op Quick Boys van een week eerder trok Berry Smit met aardig wat vertrouwen richting Hoornaar. Echter bleek de plaatselijke trots SteDoCo zaterdag toch een stuk sterker dan de oranjehemden. Jong FC Volendam werd, ondanks een 0-2 voorsprong met de rust, op een terechte nederlaag getrakteerd.

Spetterende opening
Wie te lang in de kantine was blijven hangen had direct veel gemist. Want na acht seconden spelen was het Kevin Owusu Asare die zijn schot op de paal uiteen zag spatten. Wat een start had dat geweest als die bal er in was gegaan! Maar een minuut later was het aan de andere kant ook al bijna raak. Een Volendam verdediger kon de bal uiteindelijk net langs zijn eigen doel tot corner verwerken. SteDoCo bleef vooruit spelen en dat leverde na een minuut of tien spelen een kans op voor Joran Schröder, maar doelman Jordi van Stappershoef redde uitstekend. Halverwege het eerste bedrijf kreeg trainer Smit een tegenvaller te verwerken. Owusu Asare kreeg last van een spierblessure en moest zich laten vervangen. Omdat er ook direct een drinkpauze werd ingelast kon meteen de tactiek even doorgenomen worden. Dit bleek Volendam geen windeieren te leggen. De ingevallen Enzo Stroo rondde bij zijn eerste balcontact een prima aanval via Jermano Lo Fo Sang en Bert Steltenpool keurig af. Dit was toch wel wat tegen de verhouding in en dat werd binnen een minuut ook bijna al weer gecorrigeerd. Maar een wat twijfelende Hakan Tokul en een prima keepende Van Stappershoef zorgden er voor dat het 0-1 bleef. Ook was er over geluk niet te klagen. Want uit een vrijetrap kopte Schröder op de lat boven Van Stappershoef. Dat het even later 0-2 werd door een prima actie van Steltenpool gaf dus niet de verhouding op het veld weer. Maar goed het gaat bij dit spelletje toch ook vooral om het maken van goals en daar was Jong FC Volendam in de eerste heft vrij effectief in.

Orde op zaken
Met Maurice van der Wilt in de ploeg voor Hakan Tokul zette de thuisploeg direct volle druk op Jong FC Volendam. Nadat eerst nog een inzet van Jordey van Dam door de verdediging werd geblokt, was het even later wel raak. Lo Fo Sang werd op de achterlijn uitgespeeld en de voorzet werd verzilverd door Schröder. Amper bekomen van deze tegenslag lag de bal ineens op de stip. De ingevallen Van der Wilt was vastgepakt en scheidsrechter Roeleveld twijfelde niet. Aanvoerder Shelton Martis schoot de bal snoeihard langs de kansloze Van Stappershoef. En zo stonden beide ploegen na nog geen tien minuten spelen in de tweede helft weer naast elkaar. Volendam wankelde en het was hopen dat de "Hoornaarse storm" snel ging liggen. Gelukkig gebeurde dat ook nadat Giovano Gödeken uit een mooie positie naast de goal schoot. Even kwam Volendam er ook zelfs gevaarlijk door. Maar de voorzet van Stroo werd door iedereen gemist. Een foute pass op het middenveld leidde nog geen twee minuten later uit het niets de 3-2 in. Nu had Gödeken wel het vizier op scherp staan. Even spetterde Volendam nog wat tegen, maar Stroo kon kort voor de goal net niet bij de bal. Met een 3-2 stand was er nog steeds niets verloren, maar er was eigenlijk maar één ploeg die recht had op nog een goal. En die viel dan ook in de slotfase. Opnieuw was het een fout aan Volendam zijde die er voor zorgde dat Van der Wilt op aangeven van Gödeken de wedstrijd op slot gooide. Stroo kreeg daarna nog een kansje, maar kon de bal met zijn rechterbeen niet voldoende vaart geven. Het slotakkoord was ook voor de thuisploeg. Volendam had zich al neergelegd bij de nederlaag en gaf zodoende toch wat te veel ruimte weg. Jay-Jay Meierdres maakte hier dankbaar gebruik van en zorgde zo voor de 5-2 eindstand. Een zure nederlaag voor Jong FC Volendam, maar een duidelijke constatering dat op dit niveau niet goed spelen toch echt afgestraft wordt.
Volgende week heeft Jong FC Volendam de kans om zich te revancheren, dan komt Harkemase Boys op bezoek in het KRAS Stadion. Aanvang is zoals gebruikelijk om 14:30 uur.

Opstelling SteDoCo: Ritchie Steinmann, Jay-Jay Meierdres, Joran Schröder (88. Luke Molkenboer), Kevin Patijn, Hakan Tokul (46. Maurice van der Wilt), Giovano Gödeken, Roy Weber, Jermaine van Pijkeren, Jesse Wielinga, Jordey van Dam en Shelton Martis (77. Gautam Kalpoe)
Opstelling Jong FC Volendam: Jordi van Stappershoef, Daan Klinkenberg, Raoul Esseboom, Gijs Smal (79. Jordy Hilterman), Jermano Lo Fo Sang, Nick Runderkamp, Kevin Owusu Asare (23. Enzo Stroo), Gerry Vlak, Bert Steltenpool, Rodney Smoorenberg en Kay Tejan (59. Joey Veerman)
Scheidsrechter: M.A. Roeleveld (Vinkeveen)
Toeschouwers: 150
Scoreverloop:
24. Enzo Stroo 0-1
39. Bert Steltenpool 0-2
52. Joran Schröder 1-2
54. Shelton Martis 2-2 (strafschop)
74. Giovano Gödeken 3-2
83. Maurice van der Wilt 4-2
90. (+1) Jay-Jay Meierdres 5-2
Gele kaarten: Shelton Martis (SteDeCo), Jermano Lo Fo Sang en Bert Steltenpool (beiden Jong FC Volendam)

Uitwedstrijd

SteDoCo

-

FC Volendam

SteDoCo- FC Volendam

zaterdag 03 sep, 15:00