0 - 3

SV Huizen- FC Volendam

22 apr 2017

Aan de vooravond van dit seizoen hielden toch weinig mensen rekening met het feit dat Jong FC Volendam tot het laatste moment mee zou doen voor de prijzen in de Derde Divisie. Maar na 31 gespeelde wedstrijden zijn we mathematisch zelfs nog niet eens uitgeschakeld voor het kampioenschap! Al zullen de koplopers IJsselmeervogels en FC Lisse dan wel al hun resterende wedstrijden moeten verliezen en Jong Volendam uiteraard winnen. Daar zijn we dan ook niet mee bezig. Maar een andere prijs is nog wel binnen de mogelijkheden: een periodetitel. Ook hier zijn nog drie overwinningen wenselijk en zijn we ook afhankelijk van de resultaten van DVS '33. We gaan dit rustig van wedstrijd tot wedstrijd bekijken. Hoe dan ook hebben we al een geslaagd seizoen!

Oog in oog
De eerste helft stond niet echt bol van de spanning. Van een ploeg als Huizen, dat zich op de laatste plaats bevindt, zou je verwachten dat die voor hun laatste kans zouden strijden. Er was echter weinig druk op de goal van Mitchel Michaelis. Aan de andere kant had de doelman overigens ook niet heel veel te doen. Doelman Johan Verkerk mocht wel opgelucht adem halen, toen hij een inzet van Gijs Smal op de paal zag belanden. Pas halverwege het eerste bedrijf was er de eerste echte mooi uitgespeelde aanval van Jong Volendam. Bert Steltenpool leek echter te twijfelen wat te doen bij de tweede paal. Ineens proberen was misschien de beste optie geweest. Nu ging de bal uiteindelijk via nog wat schijven naast de goal. Kort daarna de eerste doelpoging van Huizen, maar Guido de Graaf kopte hopeloos mis. Kort nadat Huizen zijn aanvoerder Laiokili geblesseerd uit zag vallen, kreeg het de kans om op voorsprong te komen. Denny van Loen ging alleen op doelman Michaelis af, maar onze boomlange sluitpost bracht redding. Het slotakkoord was voor Volendam. Opnieuw was het Steltenpool die de kans op de 0-1 kreeg. Oog in oog met de doelman was het doelman Verkerk die won.

Wind in de zeilen
Met de wind in de rug leek Volendam iets makkelijker te kunnen spelen. De thuisploeg kwam er af en toe nog wel eens uit, maar echt gevaarlijk werd het geen moment. Aan de andere kant lukte het in eerste instantie echter ook niet. Eerst was het Rafik el Hamdi die niet voor eigen succes ging, maar daardoor de keeper de bal zag onderscheppen. En even later kreeg Jordy Hilterman de vrije doortocht vanaf eigen helft. Doelman Verkerk voorkwam echter dat er een goal viel. Het bleek echter uitstel van executie. Na een aantal matige corners, mede vanwege de straffe wind, mocht de ingevallen Aaron Eyoma het een keer proberen. Supporters van Huizen grapten al dat hij het gewoon ineens moest proberen. En wat denk je.... Eyoma krulde de bal gedragen door de wind keurig in de verre kruising. Voor de Arsenalhuurling zijn eerste goal bij Jong FC Volendam. Bij de thuisploeg leek vervolgens iets te knakken. Het geloof in een positief resultaat was weg. Volendam kreeg vleugels en ging op zoek naar meer. De goal van Eyoma was natuurlijk mooi, maar de 0-2 van Kevin Owusu Asare mocht er ook zijn. Hij ging er vandoor op rechts en haalde in de zestien snoeihard uit. De bal verdween over de kansloze doelman net onder de lat in het dak van de goal. De ingevallen A-junior Richhi Owusu-Ansah gooide zelfs nog wat meer zout in de wonden aan Huizenzijde. Dankzij deze keurige 0-3 overwinning steeg het team van Berry Smit naar de vierde plaats op de ranglijst. In de stand van de derde periode bezetten ze de derde plaats op drie punten van koploper DVS '33. We kunnen het nu allemaal gaan voorrekenen, maar laten we eerst volgende week maar eerst gewoon de volgende wedstrijd gaan spelen. We krijgen dan het Katwijkse FC Rijnvogels op bezoek dat zich in een bijna net zo slechte situatie weet als Huizen. Een ploeg die dus alleen drie punten kan gebruiken. Ingredienten voor een mooie wedstrijd dus! Aftrap in ons mooie Kras Stadion is 14:30 uur, dus tot volgende week!

Opstelling Huizen:
Johan Verkerk, Joey Papamelodias, Wouter Vente, Sam Doeve, Jorik van Ruiswijk, Guido de Graaf, Bilal Laiokili (40. Aron Klaassen), Denny van Loen, Arnoud van Toor, Desmond Mensen, Zakaria el Biyar

Opstelling Jong FC Volendam:
Mitchel Michaelis, Daan Klinkenberg, Nick Zeijlmans, Stan Veerman, Gijs Smal, Rafik el Hamdi (83. Cherisio Goudland), Rihairo Meulens (64. Aaron Eyoma), Jordy Hilterman, Bert Steltenpool, Kevin Owusu Asare, Kay Tejan (75. Richie Owusu-ansah)

Scheidsrechter:
J.W.M. (Jannick) van der Laan (Cuijck)

Toeschouwers:
700

Score verloop:
72. Aaron Eyoma 0-1
82. Kevin Owusu Asare 0-2
87. Richie Owusu-ansah 0-3

Gele kaarten:
Jordy Hilterman en Nick Zeijlmans (beiden FC Volendam)

Ook bij deze wedstrijd heeft Mirjam Smal weer een groot aantal foto's gemaakt. Deze kun je via deze link bekijken.

Uitwedstrijd

SV Huizen

-

FC Volendam

SV Huizen- FC Volendam

zaterdag 22 apr, 14:30