2 - 2

SVV Scheveningen- FC Volendam

01 apr 2017

De oudste basisspelers die trainer Berry Smit vandaag kon opstellen in Scheveningen waren allen 21 jaar oud. Of 21 jaar jong beter gezegd. Want het was letterlijk en figuurlijk Jong FC Volendam wat de toeschouwers vandaag te zien kregen. De jonkies behaalden een meer dan verdienstelijk punt tegen een fysiek sterk SVV Scheveningen, dat zonder de geblesseerde voormalig FC Volendam speler Levi Schwiebbe moest spelen.

Jordy Hilterman
Jordy Hilterman was de man van de eerste helft. Immers, zijn goal na 37 minuten brak de wedstrijd open. Een prima goal overigens, want keeper Wolsheimer was kansloos op zijn geplaatste schot van een meter of twintig. Veel viel er over de eerste helft niet te noteren, buiten dat de teams in evenwicht waren.

Snel raak
De toeschouwers hingen nog in de kantine toen de gelijkmaker al op het bord stond. Spits Sandro Calabro, ook al met een FC Volendam verleden, kreeg een niet te missen kans: 1-1. Wie dacht dat Jong FC Volendam knakte had het mis. Het team rechtte de rug en uit een prachtige aanval over de linkerflank bood Gijs Smal captain Nick Runderkamp de kans om 1-2 te maken. Runderkamp faalde niet, hoewel zijn schot er met een stuiter ietwat fortuinlijk in ging. Geen Volendammer die daarom maalde overigens. Vervolgens ontstond een ware stormloop van SVV Scheveningen. Het gooide meer fysiek in de strijd, het publiek ging er achter staan en in combinatie met het zware grasveld mochten de jonge Volendammers laten zien wat ze waard waren. En ze verweerden zich kranig. Mooie duels werden onder andere uitgevochten door O19 speler Stan Veerman en de gelouterde Sandro Calabro. En net toen je dacht dat er drie punten mee de bus in konden, maakte SVV Scheveningen gelijk. Invaller Marvin Nieuwlaat was degene die de bal in de 88e minuut binnen prikte. De Scheveningers bleven komen. Jong FC Volendam had mogelijkheden op een scherpe counter, maar de eindpass bleek telkens de factor waar het stokte. Scheidsrechter de Winter besloot zeven minuten blessuretijd erbij te toveren, maar Jong FC Volendam sleepte het punt over de eindstreep.

Publiek de grote winnaar
Achteraf verspeelden beide teams dus twee punten, maar het publiek kon zich helemaal vinden in dit gelijkspel. De wedstrijd had, met name na rust, een hoge amusementswaarde. En dat is ook wat waard. Door dit gelijke spel en de 4-0 nederlaag van FC Lisse bij Jong Almere City FC werd IJsselmeervogels de grote winnaar van het weekend. Jong FC Volendam staat nog steeds op een zeer knappe vierde positie in de Derde Divisie. Volgende week mag het team van Berry Smit het in het eigen KRAS Stadion op gaan nemen tegen Jong Almere City FC, dat dus voor een daverende verrassing zorgde vanmiddag. Opnieuw een interessante wedstrijd in deze leuke Derde Divisie.

Opstelling Scheveningen:
Sven Wolsheimer, Michael Ros (74. Barry Rog), Samir El Moussaoui, Rubin Koorndijk, Sandro Calabrò, Leroy Resodihardjo, Tim Peters, Jordy de Bruin, Michael de Vlugt, Esin Gula (62. Marvin Nieuwlaat), Peter Jungsläger (79. Michael Scholten)

Opstelling Jong FC Volendam:
Jordi van Stappershoef, Daan Klinkenberg (90+4. Martijn van Oers), Nick Zeijlmans, Stan Veerman, Gijs Smal, Gerry Vlak (46. Aaron Eyoma), Kevin Owusu Asare, Nick Runderkamp, Jordy Hilterman, Kay Tejan, Rodney Smorenberg

Scheidsrechter:
F.R. (Frank) de Winter (Blaricum)

Toeschouwers:
500

Score verloop:
37. Jordy Hilterman 0-1
46. Sandro Calabro 1-1
53. Nick Runderkamp 1-2
88. Marvin Nieuwlaat 2-2

Ook bij deze wedstrijd heeft Mirjam Smal weer een fotoreportage gemaakt. Deze kun je via deze link bekijken.

Uitwedstrijd

SVV Scheveningen

-

FC Volendam

SVV Scheveningen- FC Volendam

zaterdag 01 apr, 14:30