0 - 1

Telstar- FC Volendam

27 jan 2017

Hoe kon het zo gaan? Fred André overleed precies in de week dat zijn grote liefdes tegen elkaar moesten spelen. Groot geworden bij Telstar, drie mooie jaren bij FC Volendam, de minuut stilte voorafgaand aan de wedstrijd was logisch. Telstar bereidde FC Volendam vervolgens een warm onthaal. Na de slopende kwartfinale van het Andere Oranje tegen Sparta Rotterdam moest het een gewillig slachtoffer kunnen zijn. In de eerste helft bleek daar niets van, maar in de tweede helft mocht FC Volendam de handen dichtknijpen met de magere voorsprong die de volle winst zou opleveren.
Waar verwacht werd dat Telstar driftig zou gaan aanvallen, kwam al snel bedrogen uit. De thuisclub liet vanaf de aftrap het initiatief volkomen aan FC Volendam. Det betekende dat Volendam het spel moest maken, wat na de ruim twee uur voetbal eerder deze week niet meeviel. In een vrij sloom tempo voltrok zich het eerste kwartier. FC Volendam kwam via Bert Steltenpool tot twee kansjes, terwijl Telstar het via Ajnane en Abdulahi uit de tweede lijn probeerde. Telstar probeerde kort op de man te spelen, wat Mohamed Betti, Henny Schilder en Erik Schouten een lichte blessure kostte. De vierde tik die Telstar uitdeelde, had gevolgen. Gyliano van Velzen leek aangespeeld te gaan worden, maar werd uit positie getrokken. De vrije trap op de rand van de zestien was een prooi voor Joey Veerman. Hij zag dat doelman De Jong uit het midden stond. Het gapende gat links was een weldaad om op te richten. Met een zuivere boogbal bracht hij FC Volendam op 0-1. Daarna was het FC Volendam dat het spel bleef maken, maar in een niet bijster hoog tempo. Telstar dat verdediger Van Ottenhof na een botsing met Bert Steltenpool van het veld zag gaan, probeerde toch nog voor rust op gelijke hoogte te komen. FC Volendam gaf echter niets weg, met 0-1 werd de kleedkamer opgezocht.De tweede helft was van een totaal ander kaliber. Niet omdat Telstar super goed speelde, maar FC Volendam liet de thuisclub volkomen zijn gang gaan. Het heilige vuur ontbrak. Veel kansen gaf FC Volendam niet weg, wat Telstar noopte tot opnieuw veel schoten uit de tweede lijn. Ook een aantal corners werd afgedwongen, waar FC Volendam weinig tegenover stelde. In de hele tweede helft liet Gyliano van Velzen maar een keer zijn hielen zien om vervolgens niet een vrijstaande Volendammer te zoeken, maar in de handen van de keeper te schieten. Met veel pijn en moeite sleepte FC Volendam de punten over de eindstreep, maar mocht dankbaar zijn dat het Telstar aan pure kwaliteit ontbrak om de wedstrijd echt naar zich toe te trekken. Voor de technische staf is er een schrale troost, FC Volendam kan veel beter.

Opstelling FC Volendam : Hobie Verhulst, Mohamed Betti, Henny Schilder, Erik Schouten, Paul Kok, Joey Veerman (91. Raoul Esseboom), Kevin Visser, Kees Kwakman, Bert Steltenpool, Kevin van Kippersluis (88. Rihairo Meulens), Gyliano van Velzen

Foto's: Fred Rotgans Sportphotography 

Uitwedstrijd

Telstar

-

FC Volendam

Telstar- FC Volendam

vrijdag 27 jan, 20:00