1 - 1

VV Capelle- FC Volendam

18 feb 2017

Onder werkelijk heerlijke omstandigheden is Jong FC Volendam niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel tegen Capelle. Ondanks dat het team van Berry Smit verreweg het meeste balbezit had kon dit niet in de score tot uitdrukking gebracht worden. Achteraf was de 1-1 misschien ook wel een terechte uitslag.

Weer snelle achterstand
Nadat Jong Volendam een lange periode zonder tegengoal heeft gespeeld gaat dat de laatste drie wedstrijden direct al vanaf het begin mis. Ook vandaag was het al weer snel raak voor de tegenstander. Een schot voorlangs via een aanval over rechts had misschien al een waarschuwing moeten zijn, maar nog geen vijf minuten later ging het mis. Capelle voerde een snelle counter uit en Olaf van der Sande schoot uit een toch best moeilijke hoek raak: 1-0. Na ongeveer vijftien minuten spelen kreeg Volendam steeds meer grip op de wedstrijd en had het dan ook veelvuldig de bal. Toch was het Capelle met opnieuw Van der Sande dat na een corner van Volendam bijna naar de 2-0 counterde. Volendam probeerde het vervolgens wel, maar echte grote kansen leverde dit niet op. Een vrijetrap van Nick Runderkamp werd in de korte hoek gepakt door doelman Brian van der Meer en een schot van Gerry Vlak na een half uurtje ging voorlangs zijn goal. Nog een keer of vier kwam Volendam dreigend in de zestien, maar evenzoveel keren lukte het niet of was de eindpass niet goed. En zo ging Capelle toch wel iets tegen de verhouding in met een voorsprong aan de thee.

Late maar verdiende gelijkmaker
Ook na de rust een niet veel ander beeld van de wedstrijd. Capelle bleef levensgevaarlijk vanaf hun rechterkant en Volendam bleef steken op de rand van de zestien van de gastheren. In de laatste twintig minuten gingen de volledig in het oranje gehulde mannen van Smit steeds meer druk zetten op de thuisploeg. Na een prima actie op de achterlijn van Gerry Vlak leek, na een flinke kluts in het doelgebied, Enzo Stroo de 1-1 binnen te schieten. Maar de scheidsrechter had voor buitenspel gefloten en in tegenstelling tot wat uw verslaggever dacht lag de bal in het zijnet in plaats van in de goal. Toch kon de 1-1 niet uitblijven, want het spel speelde zich continu af voor de goal van Capelle. Na een corner van Gerry Vlak was er eindelijk een gaatje in de verdediging van de thuisploeg. In eerste instantie werd de bal half weggewerkt maar in de rebound was het Gijs Smal die de dik verdiende gelijkmaker binnen schoof. Aanvoerder Nick Runderkamp had even later bijna de winnende op zijn schoen, maar zag doelman Van der Meer met zijn voeten redden. Aan de andere kant deed Van Stappershoef ook het zelfde bij een poging van Bram de Bruin. En zo bleef het 1-1 op sportpark 't Slot. Jong Volendam liep een punt in op de koploper, maar moet wel de vijfde plaats afstaan aan Rijnsburgse Boys. Volgende week zou deze weer teruggepakt kunnen worden bij een overwinning op Quick Boys. Dus kom de mannen van Berry Smit steunen op het mooie Nieuw Zuid in Katwijk, aanvang is 15:00 uur.

Opstelling vv Capelle:
Bradley van der Meer, Kai Fens, Burak Dogan (46. Boris Letterie), Rutger de Bos, Wilmer Kousemaker (87. Dave van der Steen), Olaf van der Sande, Gertjan Rothman, Tim Vincken, Quincy Oosterom (46. Carlo de Reuver), Sandin Avdic, Bram de Bruin

Opstelling Jong FC Volendam:
Jordi van Stappershoef, Marco Tol (46. Kevin van Gasteren), Nick Zeijlmans, Daan Klinkenberg, Gijs Smal, Gerry Vlak, Daniël van Son (74. Kevin Owusu Asare), Nick Runderkamp, Enzo Stroo, Jordy Hilterman, Rodney Smorenberg (65. Kay Tejan)

Scheidsrechter:
A. (Alex) Bos (Elburg)

Toeschouwers:
350

Score verloop:
6. Olaf van der Sande 1-0
82. Gijs Smal 1-1

Gele kaarten:
Jordy Hilterman, Nick Zeijlmans, Daan Klinkenberg (allen FC Volendam)

Uitwedstrijd

VV Capelle

-

FC Volendam

VV Capelle- FC Volendam

zaterdag 18 feb, 14:30