7 - 0

VV IJsselmeervogels- FC Volendam

06 mei 2017

Het was de afgelopen wedstrijden al een beetje aan de ploeg te zien dat er naar het einde van het seizoen werd uitgekeken door Jong FC Volendam. Een uitstekend seizoen waarin na een stroeve start een plek ik de subtop werd bemachtigd. Vorige week was daar de eerste echte miststap, maar zaterdag ging het op een zonovergoten sportpark de Westmaat compleet mis. Tegen een IJsselmeervogels dat op weg is naar de titel hadden de mannen van Berry Smit helemaal niets in te brengen.

Toch was de openingsfase van de wedstrijd nog niet eens zo verkeerd. Rodney Antwi ging na goed storen goed door, maar legde de bal helaas niet terug naar een juiste kleur shirt. En nog binnen de eerste tien minuten probeerde Nick Runderkamp het met een vrijetrap maar ineens. Pas halverwege de eerste helft werden de gastheren echt gevaarlijk. Dit hadden ze ook nog eens te danken aan het niet echt lekker wegstompen van doelman Van Stappershoef. In tweede instantie bracht hij echter redding. Inmiddels was bekend dat FC Lisse met 1-0 voor stond, dus trok IJsselmeervogels de gashendel maar even open. Binnen tien minuten was het van een "niets aan de hand" 0-0 ineens 3-0. Wedstrijd gespeeld!

Direct na de thee leek Gerry Vlak iets terug te doen, maar wachtte te lang en uit de tegenaaval maakte Berry Powel met zijn tweede van de middag aan alle illusies een einde. De supporters van IJsselmeervogels gingen er vervolgens even goed voor zitten en die van Volendam keken vooral naar de klok. Die laatste tikte echter tergend langzaam en tussendoor leek het cijfer achter "thuis" op hol geslagen. Na de vierde van de 37 jarige Berry Powel en de zevende van de thuisploeg was daar het bevrijdende fluitsignaal van de scheidsrechter. Duidelijk mag zijn dat door deze nederlaag er geen kans meer is om de nacompetitie te halen. Iets wat ook wel wat te veel van het goede was geweest in dit eerste seizoen Derde Divisie. Volgende week de laatste wedstrijd van dit seizoen. In eigen huis krijgen we ONS Sneek op visite. Hopelijk kunnen de spelers zich nog één keer opladen om een goede wedstrijd op de mat te leggen om zo toch nog een beetje met een lekker gevoel dit uitstekende seizoen te beëindigen. De wedstrijd in Bunschoten-Spakenburg vergeten we maar heel snel...

Opstelling IJsselmeervogels:
Jaimy Schaap, Shanon Carmelia (68. Hanne Hagary), Jeffrey Buitenhuis, Achraf Nejmi, Christiaan van Hussen (58. Bryan Burgerhout), Soufyan Moro, Berry Powel, Oktay Ozturk (58. Ali Akla), Marciano van Leijenhorst, Sherwin Grot, Dennis Hollart

Opstelling Jong FC Volendam:
Jordi van Stappershoef, Kevin Owusu Asare, Nick Zeijlmans, Daan Klinkenberg, Gijs Smal, Gerry Vlak, Aaron Eyoma, Nick Runderkamp (37. Rodney Smorenberg), Bert Steltenpool, Dylan Mertens (46. Stan Veerman), Rodney Antwi (25. Kay Tejan)

Scheidsrechter:
P.N. (Paul) van der Burg ('s-Gravenhage)

Toeschouwers:
2.500

Score verloop:
29. Berry Powel 1-0
31. Daan Klinkenberg (eigen doel) 2-0
38. Sherwin Grot 3-0
48. Berry Powel 4-0
63. Berry Powel 5-0
82. Sherwin Grot 6-0
90. Berr Powel (strafschop) 7-0

Gele kaarten:
Nick Zeijlmans (FC Volendam)

Ook zaterdag was Mirjam Smal van de partij om foto's te maken. Deze kun je via deze link bekijken.

 

Uitwedstrijd

VV IJsselmeervogels

-

FC Volendam

VV IJsselmeervogels- FC Volendam

zaterdag 06 mei, 14:29