1 - 3

VVOG- FC Volendam

15 okt 2016

De jongens van Berry Smit lijken in de goede "flow" te zitten. Na de prima resulaten van de afgelopen drie weken is er opnieuw een overwinning geboekt. Op het mooie sportpark De Strokel werd de plaatselijke trots VVOG met 1-3 verslagen. Een verdiende overwinning en dat ook nog eens voor het grootste deel van de wedstrijd met een man minder. Jong Volendam bezet nu de zevende plaats in de Derde Divisie en is daarmee de hoogst geplaatste BVO.

Steltenpool steelt show
Na een wat aftastend begin was na een kleine tien minuten de eerste mogelijkheid van de wedstrijd voor Volendam.  En het was direct een hele flinke kans. Nick Runderkamp, terug van zijn schorsing, zette vanaf rechts perfect voor op Bert Steltenpool. Deze leek de 0-1 binnen te tikken, maar tot ieders verbazing verdween de bal over de goal van doelman Frans Koomberg. Even later maakte hij dit "foutje" goed. Gijs Smal mocht tot tweemaal toe proberen de bal voor te zetten vanaf links. Bij de tweede poging kwam de bal op het hoofd van Steltenpool die deze veel lastigere kans wel omzette in een goal: 0-1. Hierna was er lang geen vuiltje aan de lucht voor FC Volendam totdat Raoul Esseboom de controle over de slimme spits Jeremy de Graaf kwijt raakte. Hij had alles nodig om hem van het schieten af te houden wat een vrijetrap voor VVOG opleverde op zo'n twintig meter van de goal van Mitchel Michaelis. De Graaf ging zelf achter de bal staan en krulde deze langs Michaelis. En zo leverde het eerste schot op de goal van de thuisploeg direct een goal op. Nadat Marco Tol geluk had dat Michaelis redding bracht na een wat ongelukkige bal die door De Graaf werd overschept was het opnieuw Steltenpool. Hij was de enige die alert was bij een diepe bal en kon zo doorlopen richting doelman Koomberg. Vanaf randje zestien stiftte hij de bal over de doelman. Een verdediger kon niet meer voorkomen dat de bal in het doel verdween. En stond Jong Volendam dankzij deze mooie goal weer snel op een voorsprong. Met nog ruim vijf minuten te spelen tot de rust ging het achterin mis bij Esseboom. Hij raakte de controle over de bal kwijt en moest aan de noodrem grijpen bij De Graaf. De prima leidende scheidsrechter Kampman kon niet anders dan hem de rode kaart tonen. De vrijetrap op een soort van zelfde positie als de vorige leverde VVOG verder niets op. Zonder verder al te veel problemen voor Volendam zochten even later beide teams met een 1-2 stand de kleedkamers op.

Slotfase nu ook echt voor Volendam
VVOG kwam met een duidelijk plan uit de kleedkamer: Volendam direct onder druk zetten. Het was ook inderdaad VVOG dat de bal had, maar kansen vielen er niet te noteren. Na ruim tien minuten was het zelfs Volendam dat de wedstrijd min of meer op slot had moeten gooien. Jordy Hilterman verscheen oog in oog met doelman Koomberg maar zag tot zijn schrik dat verdediger Tim Muller in kwam vliegen en zo de aanval onschadelijk maakte. Langzaam maar zeker begon de tijd in Volendams voordeel weg te tikken. Hilterman en Steltenpool kwamen er nog een paar keer gevaarlijk door, maar hadden geen succes. En toen leek alsnog het noodlot toe te slaan. VVOG topschutter De Graaf schoot de bal hard tegen de touwen en er werd al feest gevierd. Maar de scheidsrechter had goed gezien dat hij bij de aanname de bal met de arm controleerde. En zo moest dat feestje afgebroken worden. Het leverde de spits bovendien ook nog een gele kaart op. Uit een corner van die zelfde De Graaf kreeg verdediger Muller nog een goede kopkans. Hij kopte echter recht in de handen van doelman Michaelis. Op aangeven van Joey Veerman kwam Hilterman vijf minuten voor tijd dichtbij de beslissing, maar binnen het doelgebied vond hij de doelman in de korte hoek op zijn weg. Toch kon het Volendamkamp even later opgelucht ademhalen. Uitblinker Steltenpool ging er in de 90ste minuut op rechts vandoor en tikte de bal door op de meegelopen Veerman. Deze schoot de bal schitterend langs de doelman. Grote vreugde op het veld bij de jongens die nu eens zelf de beslissing forceerden in de slotfase. In de resterende tijd gebeurde er niet al te veel meer en zo kon Jong FC Volendam opnieuw drie punten bijschrijven. Volgende week hebben we een welverdiend vrij weekend om op 29 oktober het in eigen huis op te nemen tegen Scheveningen.

Opstelling VVOG: Frans Koomberg, Jan Jurrien Hop, Richard Gooijer (46. Tim Muller), Thomas Vossebelt (37. Jaime Bruinier), Jeremy de Graaf, Wilko Braam, Roelof de Groot, Samir Merraki, Jeffrey Arends (65. Pernelly Biya), Wesley de Klein en Jeffrey Snijders
Opstelling Jong FC Volendam: Mitchel Michaelis, Mohamed Betti, Marco Tol, Raoul Esseboom, Gijs Smal, Joey Veerman, Gerry Vlak, Nick Runderkamp, Bert Steltenpool, Jordy Hilterman en Kevin Owusu Asare (53. Kevin van Gasteren)
Scheidsrechter: M. (Maykel) Kampman (Ter Aar)
Toeschouwers: 400
Scoreverloop:
12. Bert Steltenpool 0-1
29. Jeremy de Graaf 1-1
36. Bert Steltenpool 1-2
90. Joey Veerman 1-3
Gele kaart: Jeremy de Graaf (VVOG)
Rode kaart: 38. Raoul Esseboom (Jong FC Volendam)

Uitwedstrijd

VVOG

-

FC Volendam

VVOG- FC Volendam

zaterdag 15 okt, 14:30