FC Volendam knokt zich in Almere naar terecht punt

Almere City FC - FC Volendam: 1 - 1 (0 - 0)

31 maart 2024 / Eredivisie

FC Volendam heeft zich tegen Almere City FC in de absolute slotfase naar een punt geknokt. Robert Mühren was in blessuretijd trefzeker. Dat betekende de verdiende gelijkmaker in het Yanmar Stadion, tijdens de honderdste wedstrijd in het FC Volendam-shirt van Damon Mirani. Aan zijn zijde in het veld vond de aanvoerder de teruggekeerden George Cox, Luke Le Roux, Darius Johnson en Oskar Buur.

Het was Almere City FC dat in eigen huis het gevaarlijkst begon. De gastheren maakten gebruik van het feit dat FC Volendam in de 4-3-3-formatie even moest zoeken. Zo kregen de rood-zwarten direct een goede kans. Toann Cathline probeerde het vanuit de draai, maar dankzij een snel reflex was Mio Backhaus er goed bij en kon zo de poging keren. Een minuut of tien later ontsnapten de Volendammers opnieuw, toen een doelpunt van Kornelius Hansen werd afgekeurd wegens buitenspel.

Kansen kreeg de ploeg van Regillio Simons zelf ook toen Robin Maulun mocht aanleggen voor een vrije trap vanaf een meter of twintig. De poging van de Fransman eindigde in de muur. Kort daarna deed zich de beste Volendamse mogelijkheid voor. Josh Flint speelde goed in op Darius Johnson, die na keurig opendraaien zijn schot gekeerd zag worden door doelman Samuel Radlinger. Bij die kansen bleef het niet. Na een goede aanval kreeg Zach Booth de mogelijkheid tot intikken, maar hij miste de bal nipt. Vivaldo kreeg op slag van rust ook een aardige kans. Met links krulde hij de bal over het doel.

Eeuwenoude voetbalwet

Kansen genoeg dus voor FC Volendam, dat zich in de tweede helft moest gaan zien te belonen. Dat moest het doen zonder spits Vivaldo, die er geblesseerd uit moest. Quincy Hoeve kwam voor hem in de ploeg. Met deze nieuwe energie binnen de lijnen hadden de Volendammers opnieuw even nodig om in de wedstrijd te komen. De thuisploeg werd uit een hoekschop - en een daarop volgende scrimmage - direct gevaarlijk.

Na ruim een uur voetballen waren de Wijdbroeken weer aan zet. Er volgde een fase waarin de ploeg van Regillio Simons eigenlijk op voorsprong had moeten komen. De eerste kans was voor Booth, die vanuit de draai naast schoot. Benaissa Benamar kopte gevaarlijk in vanuit een hoekschop, maar doelman Samuel Radlinger bracht knap redding. Datzelfde overkwam hem kort daarna. Meer per toeval, want Buur schoot de bal hard in het gezicht van de doelman. Ook Le Roux probeerde het, maar zijn schot stuiterde voorlangs. En tja... de oude voetbalwet luidt: maak je ze zelf niet, dan doet de tegenstander het. Uit een vrije trap kopte Adi Nalic de 1 - 0 binnen voor Almere City.

Gouden invaller

Met invaller Robert Mühren binnen de lijnen moest gezocht gaan worden naar de verdiende gelijkmaker. Diep in blessuretijd werd deze ook gevonden. Mühren kreeg de bal voor zijn voeten en schoot het leer door de benen van Radlinger door tegen de touwen. Zo viel de meer dan verdiende 1 - 1 alsnog, tot vreugde van de ruim 250 meegereisde FC Volendam-fans.

Drukke week

Na dit duel wacht FC Volendam nog een drukke week. Donderdagavond komt Feyenoord op bezoek in het Kras Stadion. Om 18:45 uur is de aftrap. Volgende week zondag wacht een nieuw thuisduel. Dan wordt er om 16:45 uur afgetrapt tegen RKC Waalwijk.

70' Adi Nalic 1 - 0
90+4' Robert Mühren 1 - 1

Almere City FC: Samuel Radlinger; Joey Jacobs, Alvaro Peña, Theo Barbet, Sherel Floranus; Stije Gesink, Peer Koopmeiners; Jochem Ritmeester van de Kamp, Thomas Robinet, Toann Cathline; Kornelius Hansen.

FC Volendam: Mio Backhaus; Oskar Buur, Benaissa Benamar, Josh Flint, George Cox; Damon Mirani, Luke Le Roux, Robin Maulun; Zach Booth, Vivaldo, Darius Johnson.

Tekst: Rick Sinnige
Foto's: Fred Rotgans