Volendam begint competitie met valse start (update)

FC Volendam - FC Den Bosch (1 - 2)

17 augustus 2018 / Keuken Kampioen Divisie

FC Volendam leek in de openingsouverture voor een stuntje te gaan zorgen door het ’vreemdelingenlegioen’ van Den Bosch naar een nederlaag te spelen. In de eerste helft kwam de thuisclub op basis van het veldspel verdiend op een 1-0 voorsprong. In het tweede bedrijf slaagde de ploeg van Salden er niet in om de goede lijn door te trekken. De spelers stonden koud in het veld toen de bal en dus de gelijkmaker al achter doelman Jordi van Stappershoef lag (1-1). Door een communicatiefout tussen verdediger Marco Tol en zijn doelman kwam Den Bosch later op een 1-2 voorsprong en gaf die niet meer uit handen.

Volendam begon wat afwachtend aan de wedstrijd, maar had wel het meeste balbezit. Tot grote kansen leidde dat in de openingsfase niet. Het was Teije ten Den die met een halve omhaal de handen van de keeper vond. Niet veel later kreeg de thuisclub een serie corners op rij te nemen. De hoekschoppen waren gevaarlijk, maar belandden niet op de juiste manier bij een Volendamspeler. Na twintig minuten kreeg Volendam een vrije trap te nemen nadat Sam Kersten Ten Den vloerde. Joey Veerman en Rodney Antwi stonden klaar achter de bal. De keeper kon hierdoor moeilijk inschatten waar de bal zou komen. Veerman wist daar wel raad mee en schoot de vrije trap prachtig achter doelman Van der Steen. Tot die tijd hadden de gasten zich nog niet laten zien op de helft van Volendam. Na de openingstreffer lieten de Bosschenaren zich meer zien. Ook zij kregen enkele corners te nemen. Uit een ervan kopte Verbeek vrij in. Zijn inzet werd echter van de lijn gekopt door Joey Veerman, die daarmee zijn waarde in de eerste helft verdubbelde. Net voor rust schoot Blummel nog rakelings naast het doel van de attent keepende Van Stappershoef.

In de tweede helft leek Volendam de lijn van de eerste helft door te trekken. Joey Veerman mocht al snel een vrije trap nemen op een meter of 25 van het doel. Zijn vrije trap werd echter weggewerkt en Veerman moest aan de noodrem trekken om te corrigeren. Het leverde hem een gele kaart op en FC Den Bosch een vrije trap. De door Beltrame genomen trap eindigde op het hoofd van Bouyaghlafen die de lange hoek vond. Zo was de stand al snel weer gelijk. In het vervolg van de wedstrijd creëerden beide teams geen grote kansen. Den Bosch nam het initiatief over van Volendam en brak zo nu en dan gevaarlijk door. Aan de overkant was Alex Plat nog gevaarlijk met een schot dat net geblokt werd. Toen beide teams zich leken te verzoenen met een gelijkspel, kwam Den Bosch uit het niets op voorsprong. Robin Schouten probeerde terug te koppen op zijn eigen doelman, maar deed dat te kort. Marco Tol en Jordy van Stappershoef werden het niet eens over het wegwerken van de bal met een botsing tot gevolg. Invaller Sappinen profiteerde dankbaar 1-2.

Met Martijn Kaars voor Nick Doodeman en Stroo voor Alex Plat Kaars probeerde coach Salden zijn aanval nog de nodige impulsen te geven. En in de slotfase mocht ook Robin Schouten nog plaatsmaken voor Gerry Vlak. Den Bosch was nog dicht bij een derde doelpunt. Gelukkig voor de thuisclub schoot de dekselse Sappinen de bal net voorlangs. En toch was FC Volendam nog heel dicht bij de gelijkmaker. Het was Martijn Kaars die vol mocht uithalen en dat ook deed. Doelman Van der Steen die vanwege een eerdere onderschepping al ver uit zijn doel was, wist ten koste van een hoekschop de poeier van Kaars onschadelijk te maken.