Jong FC Volendam vergeet het af te maken

Jong FC Volendam - ADO '20 1-1 (1-1)

15 september 2018 / Derde Divisie Zondag

Ook na vier wedstrijden is Jong FC Volendam nog altijd ongeslagen. Wel liep de score een klein deukje op doordat ADO '20 de jonge ploeg van Johan Steur op 1-1 hield. Of beter, doelman Mats van de Wijst voorkwam dat Jong FC Volendam met een ruime zege aan de haal ging.

Wegens een groot aantal blessure gevallen moest de opstelling van een week eerder flink op de schop. Op vijf posities werd het winnende team gewijzigd en aangevuld met een aantal prima A-junioren. Het begin van de wedstrijd was er voor Jong FC Volendam niet minder om! Binnen vijf minuten al twee corners en drie schoten. Helaas waren de schoten niet op doel, maar verdwenen naast en over de goal van de toen nog op zijn gemak keepende Mats van de Wijst. Een "euvel" waar Jong FC Volendam de vorige drie wedstrijden ook al mee kampte, maar wel telkens de overwinning binnen haalde. Met bijna een kwartier op de klok was er ineens actie aan de andere kant van het veld. Echter het schot van Luc Schuffelen ging naast de goal van Barry Lauwers, die overigens ook in de juiste hoek lag. Op het moment dat Volendam de gashendel iets terug nam profiteerde ADO '20 hier direct van. Een aanval over rechts werd midden voor de goal van dichtbij tegen de touwen gewerkt door Clive Keus. Hier zag d verdediging van de thuisploeg er niet helemaal goed uit, maar kan een keer gebeuren. Dit was tevens de eerste tegengoal van dit seizoen. Statistisch gezien werd de kans steeds groter dat die een keer zou vallen, maar dat dit in de eerste helft gebeurde na de reeks van afgelopen seizoen is toch wel bijzonder. Afgelopen seizoen hebben we namelijk bijna geen enkele tegengoal hoeven incasseren voor de rust! Maar goed genoeg over dit soort feitjes, want amper vijf minuten later was de achterstand al weer weggepoetst. Eerst was het Derry John Murkin die op aangeven van Anthony Berenstein nog op de keeper kopte. Even later had Taye Lee meer geluk. Hij schoof de bal keurig langs de doelman: 1-1. Volendam rook bloed! Maar de doelman van ADO '20 werd met elk schot beter. Nog voor de rust tikte hij een kopbal van Anthony Berenstein uit de kruising, keerde een schot van Kevin van Gasteren en blokte ook weer eens een inzet van Martijn Kaars. Toch was het slotakkoord voor onze gasten. Raymond de Waard werd diep gestuurd, maar Barry Lauwers kon met behulp van zijn verdediging erger voorkomen.

Na de thee was de eerste kans voor Jong FC Volendam. Mike Eerdhuijzen had achterin een prima actie en speelde Anthony Berenstein in. Die gaf een mooie bal op Martijn Kaars. Deze dacht hem vervolgens langs de doelman bij de tweede paal binnen te schieten, maar zag hem nipt aan de verkeerde kant van de paal achter verdwijnen. Een domper op deze opnieuw zeer attractieve wedstrijd van Jong FC Volendam was de overtreding van ADO '20 aanvoerder Donny Rijnink op Anthony Berenstein. Scheidsrechter Te Kloeze kon niet anders dan hem de rode kaart tonen, ondanks dat uiteraard het bezoekerskamp hier een andere mening over had. Met een man meer ging Jong FC Volendam op jacht naar de verdiende voorsprong. Maar het zat de aanvallers vandaag gewoon niet mee. Of de inzetten gingen net naast de goal of doelman Van de Wijst was weer eens een sta in de weg. Bovendien bleef het met Volendam vol op de aanval link met plotselinge uitbraken van de gasten. Zo had Barry Lauwers een kwartier voor tijd het geluk dat nadat hij mis bokste bij een corner de voorlangs werd gekopt. In de echte slotfase was Volendam er nog twee keer heel dichtbij, maar het mocht echt niet. Vandaar dat de Volendam spelers toch teleurgesteld van het veld liepen na het laatste fluitsignaal. Er had vandaag absoluut meer ingezeten, maar laten we het positief bekijken. Jong FC Volendam heeft laten zien prima terug te kunnen komen van een achterstand en laat het publiek op de tribune genieten van aanvallend en attractief voetbal! Volgende week speelt Jong FC Volendam op zaterdag 22 september om 17:00 uit bij OFC. En op zondag 29 september is de volgende thuiswedstrijd, als GOES om 14:30 uur te gast is in ons mooie KRAS Stadion. Dus tot binnenkort bij Jong!

Opstelling Jong FC Volendam: Barry Lauwers, Mohamed Betti, Brian Plat, Mike Eerdhuijzen, Kevin van Gasteren, Jari Vlak, Derry John Murkin, Max Veerman, Martijn Kaars, Taye Lee, Anthony Berenstein

Opstelling ADO '20: Mats van de Wijst, Dustin Mijnders, Bas Vellema (65. Ruben Doesburg), Cani Yilmaz, Clive Keus, Meraj Allahdad (74. Nigel Daniels), Raymond de Waard (72. Rick Neele), Luc Schuffelen, Marvin Boom, Jesper de Vré, Donny Rijnink

Scheidsrechter: J. (Jörn) te Kloeze