Kees Kwakman: “We hebben een sterker elftal dan vorig seizoen”

25 augustus 2016

Door Cor Westerveld

Het was vorig seizoen kwakkelen voor Kees Kwakman. Tegen FC Emmen raakte hij geblesseerd aan zijn knie. “Ik dacht eerst dat het wel meeviel. In de warming-up ging het goed en in overleg met de trainer speel je dan. Achteraf had ik na FC Emmen beter meteen de tijd kunnen nemen om te herstellen. Nadat ik weer kon spelen, kwam aan het licht dat ik een groter maat schoen moest hebben. Ik speel mijn hele leven al op maat 47 en toen bleek dat ik moest overstappen op 47½. En ik kreeg nog te maken met een kuitblessure.”

De ervaren kracht in het elftal heeft momenten gehad dat hij de handdoek in de ring wilde gooien. “Ik werd er niet vrolijk van. Kwam ik de voorzitter van de club tegen die vroeg hoe het met me ging. Voor hem en al die andere mensen die me dat vroegen, had ik geen positief nieuws.”

Dit seizoen heeft Kwakman zijn bijdrage kunnen leveren aan de goede start. “Telstar was ik niet bang voor. Aanvallend liep het lekker in die wedstrijd met Kevin van Kippersluis erbij. Ik vind dat we dit seizoen een sterker elftal hebben dan vorig seizoen. De club heeft er goed aan gedaan om middenvelder Kevin Visser aan te trekken. Op het middenveld hadden we echt een speler van zijn kaliber nodig. Rihairo Meulens en Paul Kok zijn ook geen verkeerde aankopen. Als we onderweg niet te maken krijgen met langdurige blessures, denk ik dat het een mooi seizoen kan worden. Een aderlating vind ik wel dat we in de aanval een creatieve speler als Dylan Mertens lange tijd moeten missen vanwege een blessure.”

Intact
“Van alle clubs in de Jupiler League ligt de gemiddelde leeftijd bij FC Volendam het hoogst”, weet Kwakman (33). Samen met zijn dorpsgenoten Tuijp (33) en bijna 33-jarige Schilder levert hij daarin een groot aandeel. “Doordat het elftal van vorig seizoen vrijwel intact gebleven is, beschikken we over een ervaren ploeg. Hetzelfde geldt voor VVV, dat in mijn ogen hoge ogen gaat gooien. Ook De Graafschap en SC Cambuur zie ik bij de eerste vijf eindigen. Mijn oude club NAC heeft nu veel jonge spelers, maar zal ook wel bovenin gaan meedraaien. Ons streven is om de zesde plaats van vorig seizoen te overtreffen.” Kees Kwakman wil daar graag zijn steentje aan bijdragen. De linkspoot moet in de wedstrijd wel rekening houden met zijn knie. “Als ik met mijn linkerbeen de bal niet lekker op de wreef raak, voel ik de binnenband van mijn knie. M’n knie is dus weleens gevoelig in de wedstrijd, maar het is best te doen. En daar ben ik blij om na alle narigheid van vorig seizoen.”Laatste nieuws