Koploper Jong FC Volendam krijgt pak slaag in Oss

O.S.S. '20 - Jong FC Volendam 5-1 (3-1)

14 oktober 2018 / Derde Divisie Zondag

Vorige week, vanaf de tweede helft, zat het er al een beetje aan te komen. Vandaag werd het een harde realiteit: Jong FC Volendam is tegen zijn eerte nederlaag aangelopen. Uiteraard geen schande, want OSS '20 is zeker geen laagvlieger. Maar de manier waarop was niet best, met name in de tweede helft heeft de ploeg weinig laten zien. De cijfers zijn hard, maar ondanks deze 5-1 nederlaag staat de ploeg van Johan Steur nog steeds aan kop van de Derde Divisie!

De basis was ten opzichte van een week eerder op één positie gewijzigd, want Kevin van Gasteren was weer terug van zijn schorsing. Maar door een overschot achterin en een tekort voorin mocht hij weer aanvallend starten. Met de wind tegen was het Volendam dat verreweg het meeste balbezit had in de eerste helft. Op aangeven van Derry John Murkin was Nick Runderkamp dichtbij de 0-1, maar hij kon net niet bij de bal. Nadat doelman Barry Lauwers eerst twee voorzetten onschadelijk had gemaakt, moest hij na ruim een kwartier toch de bal uit het net vissen. Na een lange bal van OSS '20 verdween de bal via een heuse carambole in het lege doel. Nog voordat er een half uur op de klok stond was die score verdubbeld. Eerst had Mike Eerdhuijzen pech dat zijn inzet na een corner op het lijf van de doelman terecht kwam. Vijf minuten later, opnieuw via de lange bal, was het OSS '20 dat op 2-0 kwam. Toch kwam de ploeg van Steur nog voor de thee terug in de wedstrijd. Op aangeven van Kevin van Gasteren scoorde Derry John Murkin de 2-1. Kort daarna kopte hij ook bijna de 2-2 binnen, maar zijn inzet ging over. Aan de andere kant was het de thuisploeg die uit zijn derde kans ook het derde doelpunt maakte. Met deze stand gingen de teams aan de thee.

Na de rust zat het er eigenlijk geen moment in dat Jong FC Volendam terug in de wedstrijd zou komen. De ploeg had geluk dat OSS '20 al niet snel na rust de 4-1 scoorde. Toch bleek dat uitstel van executie. Terwijl Jong FC Volendam geen enkele kans kon creëren, benutte de thuisploeg in de slotfase wel de mogelijkheden. Tot tweemaal toe moest doelman Barry Lauwers capituleren op schoten van ruim buiten de zestien. Met een 5-1 nederlaag op zak werd de ploeg van Johan Steur naar huis gestuurd. Dankzij de uitstekende resultaten in de eerste zeven wedstrijden blijven we overigens wel gewoon op de eerste plaats staan. Wat dat betreft ook geen man over boord, dit maakt elke ploeg af en toe wel eens mee. Nu gewoon weer de focus op volgende week als we het op zaterdag én om 14:30 uur in eigen huis op gaan nemen tegen JVC Cuijk. Dus tot zaterdag in ons Kras Stadion.

Opstelling OSS '20: Joep van de Rande, Bram Eltink, Joep Engelen, Ferdy van den Berg, Tony de Groot (73. Bob van Lith), Tom Pijnenburg, Bob Zonnenberg (73. Luuk van Dijk), Jos Peltzer (83. Rene Geerts), Teun van Grunsven, Ralph Vis, Rob van Sonsbeek

Opstelling Jong FC Volendam: Barry Lauwers, Quinten d' Fonseca, Brian Plat (69. Marco Speijk), Mike Eerdhuijzen, Gijs Smal, Alex Plat, Derry John Murkin, Nick Runderkamp, Max Veerman, Gerry Vlak (69. Youssef Blel), Kevin van Gasteren (80. Vasco Lo-Ning-Hing)

Scheidrechter: J. (Jörn) te Kloeze (Haarlem)

Scoreverloop: 17. Tom Pijnenburg 1-0, 27. Tom Pijnenburg 2-0, 36. Derry John Murkin 2-1, 41. Rob van Sonsbeek 3-1, 78. Jos Peltzer 4-1, 83. Jos Peltzer 5-1

Gele kaarten: Joep van de Rande, Ferdy van den Berg (beiden OSS '20), Alex Plat, Quinten d' Fonseca en Kevin van Gasteren (allen Jong FC Volendam)