Jong FC Volendam slaat aanval op koppositie af!

OFC - Jong FC Volendam 1-3 (0-0)

22 september 2018 / Derde Divisie Zondag

Na een wat rommelige eerste helft heeft Jong FC Volendam in de tweede helft OFC laten zien dat ze terecht aan kop staan van de Derde Divisie. Met een mooie 1-3 overwinning op een best sterke ploeg keerde de ploeg van Johan Steur huiswaarts.

Voor beide teams waren de belangen hoog. Bij verlies zou de koppositie voorlopig vaarwel gezegd moeten worden. Misschien dat hierdoor de eerste helft wat rommelig was. Beide doelmannen hadden niet echt heel veel te doen. In de openingsfase had Martijn Kaars misschien af moeten geven en even later onderschepte de doelman met een kopbal de doortocht naar het doel. Aan de andere kant kreeg OFC via een counter een aardige mogelijkheid. Maar de inzet verdween zelfs over het vangnet. Jong FC Volendam liet wel met een aantal mooie aanvallen zien dat het de betere ploeg was, maar met een gelijke stand (0-0) werd de rust bereikt.

Na de rust had de ploeg van Johan Steur de wedstrijd aardig onder controle. De achterhoede met de prima debuterende rechts achter Quinten d' Fonseca gaf weinig tot niets weg. En met dat als basis kan de ploeg met een gerust hart vooruit denken. Na een corner van Martijn Kaars kwam de bal via een aantal schijven voor de voeten van Jari Vlak, die vervolgens het eerste schot van de tweede helft loste. Helaas was zijn schuiver een simpele prooi voor de doelman. Maar even later was het wel raak. Rechts op de helft van OFC kreeg Volendam een vrijetrap te nemen. De inzet werd in eerste instantie op de doelman gewerkt, maar viel mooi voor de voeten van Mike Eerdhuijzen. Hij kon 'simpel' zijn eerste officiële goal voor Jong FC Volendam langs de doelman schieten. Het duurde daarna nog een kwartier voordat de wedstrijd op slot leek te gaan. Een uitstekende aanval op links leverde de 0-2 op. Kevin van Gasteren werd diep gestuurd en gaf de bal keurig op maat aan Martijn Kaars. Kaars had ogenschijnlijk weinig moeite om de bal tegen de touwen te werken. Niet veel later kon Volendam weer juichen na opnieuw ee goal van Martijn Kaars. Ditmaal was de maker van de 0-1 de aangever. Mike Eerdhuijzen zocht de achterlijn en legde de bal terug op Kaars die de wedstrijd besliste. Henry Opoku was het hier nog niet helemaal mee eens. Met een fantastisch schot in de kruising van een meter of 25 liet hij doelman Nordin Bakker echt kansloos. De thuisploeg startte nog een klein slotoffensief, maar de Volendam verdediging gaf geen krimp. Het slotakkoord was ook nog voor Jong FC Volendam. Martijn Kaars werd de diepte in gestuurd, maar zijn inzet werd gekeerd door doelman Van der Werff. Na vier minuten extra tijd floot de uitstekende scheidsrechter Smit voor het einde en verstevigde Jong FC Volendam de koppositie. Volgende week staat er weer een thuiswedstrijd op het programma: GOES. En let op, want de wedstrijd is op zondag 30 september om 14:30 uur in ons mooie KRAS Stadion. Wij nemen aan dat de koploper van de Derde Divisie zondag op nog meer supporters kan rekenen om zo voor de volgende overwinning te gaan.

Opstelling OFC: Brian van der Werff, Henry Opoku, Nick Zeijlmans (67. Tim Ruder), Alje Wiltenburg, Rachid el Yaghmouri (46. Edip Biberoglu), Romano de Jonge, Roi Momo, Rachid El Yaakoubi, Frank Schilder, Bryan Ottenhoff (78. Mohamed Cherif), Reda Kharchouch

Opstelling Jong FC Volendam: Nordin Bakker, Quinten d' Fonseca, Brian Plat, Mike Eerdhuijzen, Kevin van Gasteren, Jari Vlak, Derry John Murkin, Gerry Vlak, Martijn Kaars, Max Veerman (84. Marco Speijk), Anthony Berenstein (84. Aram de Munnik)

Scheidsrechter: N.B. (Nick) Smit (Huizen)

Toeschouwers: 450

Scoreverloop: 53. Mike Eerdhuijzen 0-1, 71. Martijn Kaars 0-2, 78. Martijn Kaars 0-3, 80. Henry Opoku 1-3

Gele kaart: Tim Ruder (OFC)

Foto's: Fonzie en Saskia Koppes