Robert Molenaar: “Constant hangt goal in de lucht”

26 augustus 2016

Door: Sonny Sier

Wat Robert Molenaar betreft hebben zijn mannen er alles aan gedaan om een resultaat uit het vuur te slepen tegen FC Emmen. Vrijdagavond was de ‘pechfactor’ echter behoorlijk van invloed op de eindstand. De 0-1 nederlaag was in zijn ogen dan ook niet op z’n plaats. “Maar meer mag ik niet eisen dan dat ik vandaag heb gezien.”

Sneaky

De Zaandammer zag een Volendam dat het spel dicteerde en de meeste kansen creëerde. Maar na iets meer dan een kwartier kwamen de Emmenaren sneaky op 0-1 door Cas Peters. “Behoudens het tegendoelpunt, waar we in mijn ogen iets te gemakkelijk verdedigden, hebben we haast alles goed gedaan. En wat mij nog het meeste kan bekoren is dat er continu een doelpunt van ons in de lucht hangt. Ik kan me wedstrijden van vorig seizoen herinneren waarin we ook het initiatief namen, maar waarin er geen goal in de lucht hing. Alleen stond de keeper nu telkens een doelpunt in de weg.”
Vooral in de tweede helft ging het verkeer haast alleen in de richting van Emmen-goalie Dennis Telgenkamp. “Ik kan niemand iets aanrekenen in de manier van afronden. Zelfs een vrije trap door de muur pakte de sluitpost. Daar kun je als aanvaller niks aan doen.”

Eerste paal

Met het inbrengen van Bert Steltenpool voor Jack Tuijp in het laatste kwartier dacht Molenaar nog meer aanspraak te kunnen maken op een treffer. “We hebben overwogen om Ties Evers eruit te halen om meer mensen voor de goal te krijgen of Kevin van Kippersluis te wisselen, maar we kozen voor Jack. De doorslag gaf dat ik iemand nodig had met kwaliteiten om onze voorzetten bij de eerste paal af te ronden. In mijn ogen beheerst Bert dat aspect beter dan Jack, die op zijn beurt beter tot zijn recht komt in het strafschopgebied. Jack was inderdaad teleurgesteld over zijn wissel. Maar ik zie liever dat hij zijn teleurstelling bewaart en tegen mij uit, dan dat hij op deze manier deed.”

Complimenten

De wisselingen pakten echter niet uit zoals gehoopt, mede doordat ook Emmen zijn verdedigende stellingen aanpaste. Een knetterend einde van de wedstrijd bleef hierdoor uit. Molenaar: “Emmen wisselde zijn buitenspeler voor een verdediger om onze combinaties te verstoren. Het plezier dat wij eerder aan de zijkanten hadden was daardoor weg. Een offensief zat er dan ook niet meer in, ondanks dat wij in de slotminuten nog twee kansen kregen. Maar ik kan mijn jongens niks anders dan complimenten maken over de energie en de intentie die wij in de wedstrijd hebben gelegd.”Laatste nieuws