FC Volendam maatje te klein in de Grolsch Veste

FC Twente - FC Volendam: 5 - 0 (4 - 0)

15 maart 2019 / Keuken Kampioen Divisie

Zonder de geschorste captain Kevin Visser en verdediger Darryl Baly reisde Hans de Koning met zijn team af naar de Grolsch Veste, de thuishaven van koploper FC Twente. Gerry Vlak en Ties Evers vervingen hen. Daarnaast was Robin Schouten terug van een schorsing en kreeg Rodney Antwi de voorkeur boven Anthony Berenstein in de basis.

Na acht minuten gleed Marco Tol uit bij het spelen van een pass voorwaarts. FC Twente reageerde pijlsnel en Javier Espinoza schoot raak: 1-0. Een minuutje later moest FC Twente goalie Joël Drommel aan de bak toen Jari Vlak bijna raak punterde. Vlak daarna maakte Robin Schouten een verkeerde keus in de Twente-zestien, waardoor een kans verkeken ging.

Hoewel FC Volendam op achterstand kwam, liet het zich dus direct ook aan de overkant zien. Toch waren het de Tukkers die na een kwartier scoorden. Opnieuw stond een counter de basis van de goal. Ricardinho was nu de gelukkige die mocht afronden: 2-0.

De wedstrijd kabbelde wat door in het verloop van de eerste helft. Net toen de Volendamse fans hoop kregen, lag de derde treffer in het net. Uit een corner kwam de bal fortuinlijk voor de voeten van Peet Bijen en die werkte simpel binnen: 3-0. Een minuut later was het al 4-0. Nu was het Aitor die vrij baan kreeg. De klok stond toen op slechts 35 minuten. Daar bleef het bij na de eerste helft.

Tijdens de rust wijzigde trainer Hans de Koning zijn strijdwijze. Aanvallende middenvelder Boy Deul werd opgeofferd voor verdediger Erik Schouten, die na een jaar blessureleed weer in het eerste elftal kon spelen. De wijziging had effect, want het elftal kreeg meer structuur.

Toch was de gifbeker nog niet helemaal leeg. Een kwartier voor tijd kreeg FC Twente aanvaller Jari Oosterwijk iets teveel ruimte aan de rechterkant. Zijn schot verdween in de uiterste hoek: 5-0.

Zo ging FC Volendam met een flink pak slaag van de aanstaande kampioen de bus in terug naar Volendam. Volgende week wacht SC Cambuur in ons eigen KRAS-Stadion.

Foto's: Rob Lezer, Proshots - Klik hier voor meer >>>
Samenvatting opFoxSport >>>

Opstelling FC Volendam: Jordi van Stappershoef, Robin Schouten, Ties Evers, Marco Tol (c), Mohamed Betti (‘62 Gijs Smal), Jari Vlak, Nick Doodeman, Gerry Vlak, Cas Peters (‘77 Anthony Berenstein), Boy Deul (‘46 Erik Schouten), Rodney Antwi