Herboren FC Volendam weerstaat koploper

FC Volendam - Almere City FC (2 - 2)

12 oktober 2018 / Keuken Kampioen Divisie

Gesterkt door de eerste overwinning, een week eerder op RKC Waalwijk, begon FC Volendam met veel inzet en niet minder zelfvertrouwen - en met de steun in de rug van een goed gevulde Pe Muhrentribune - aan de klus tegen koploper Almere City. Voor de jonge Jari Vlak was weer een basisplaats weggelegd. Al  na een paar minuten spelen kopte aanvoerder Kevin Visser de bal  net  over de lat en nadat aan de andere kant James Efmorfidis de bal voorlangs had geschoten, was het Anthony Berenstein die een snoeihard afstandsschot maar net naast het Almere City doel zag gaan.

Het spel golfde over en weer. Voor aanvoeder Kevin Visser was een sterke rol weggelegd op het middenveld. Met een prima redding wist doelman Michaelis  Andreias Calcan van scoren af te houden. Uit een hoekschop van Anthony Berenstein wist Darryl Baly met het hoofd bijna te scoren. Enzo Stroo profiteerde na een klein half uur spelen bijna van een verdedigingsfout van de Almeerders. De mooiste kans om de thuisclub aan een voorsprong te helpen kreeg Nick Doodeman. Het was zoals Hans de Koning vooraf had gesteld: Almere City  heeft een leuke ploeg, maar wij zijn zeker niet minder. Het was toch FC Volendam dat het meeste de aanval zocht en de nodige hoekschoppen mocht nemen.

Mitchel Michaelis

Bij de snelle counters van de bezoekers moest de verdediging van de thuisclub soms alle zeilen bij de mast zetten, maar dat ging Het Andere Oranje goed af, mede door het sterke optreden van doelman Mitchel Michaelis. Nick Doodeman testte voor rust nog de vuisten van doelman Timo Plattel. Een slippertje van Mohamed Betti liep goed af voor de oranjehemden. De rust brak aan met de brilstand. Gezien het spelbeeld een logisch tussenstand.

Na de hervatting kreeg de boeiende wedstrijd een spannend vervolg. Beide ploegen gingen voor de overwinning. De thuisclub had niet te klagen toen Edoardo Soleri uit een hoekschop de bal met de voet over de deklat transporteerde. Aan de andere kant waren de aanvallen van FC Volendam ook niet van gevaar ontbloot. In de 1e minuut was het Robin Schouten die met een sublieme dieptebal Nick Doodeman op weg stuurde naar doelman Plattel. De West-Fries liet met een strak schot in de linkerhoek de doelman volstrekt kansloos, 1-0. Betti raakte even later de buitenkant van de paal.

In de 76e minuut maakte Almere City gelijk. Uit een vrije trap was het Kevin Luckassen die de 1-1 op het bord bracht. Een schitterende redding van doelman Michaelis voorkwam dat de bezoekers en voorsprong namen. In de 83e minuut redde Michaelis opnieuw fraai, maar was het in tweede instantie James Efmorfidis die voor 1-2 tekende. In de 89e minuut kwam FC Volendam zeer verdiend aan de gelijkmaker door een vrije trap van Nick Doodeman, 2-2.
De wedstrijd werd bijgewoond door 3281 toeschouwers. Tot Man of the Match werd bij FC Volendam Mohamed Betti gekozen.

Opstelling FC Volendam:  Mitchel  Michaelis, Robin Schouten, Marco Tol, Darryl Baly, Mohamed Betti, Kevin  Visser (Teije ten Den), Nick Doodeman, Jari Vlak, Enzo Stroo (Rodney Antwi), Cas Peters (Boy Deul)   Anthony Berenstein.

Foto's: Fred Rotgans
Tekst: Cor Westerveld
Samenvatting: te zien op FoxSports >>>