FC Volendam doet goede zaken

FC Volendam - Jong FC Utrecht: 2 - 0

23 november 2018 / Keuken Kampioen Divisie

Coach Hans de Koning hoopte door een overwinning op Jong FC Utrecht de stap naar het linkerrijtje te maken. Eerder deze week wonnen de Domstadbewoners met 4-3 van Jong Ajax. Van onderschatting mocht dus geen sprake zijn. FC Volendam won voor 2586 toeschouwers volkomen verdiend met 2-0 en klom op naar de 12e plaats en staat nu 3e in de tweede periode.

Na amper vijf minuten spelen kroop Jong FC Utrecht door het oog van de naald. Uit een hoekschop van Anthony Berenstein schoot Robin Schouten de bal rakelings naast. Even later tikte doelman Thijmen Nijhuis een afstandsschot van Nick Doodeman maar net over de deklat. Jong FC Utrecht zorgde na ruim een kwartier spelen voor het eerste gevaar aan de andere kant, maar de kopbal van Mitchell van Rooijen werd prima gestopt door doelman Michaelis. De mooiste kans kreeg daarna Nick Doodeman, na een voorzet van Berenstein. De West-Fries haalde uit maar doelman Nijhuis tikte de bal over de lat tot hoekschop. Jong FC Utrecht kwam met snelle uitvallen een paar keer goed door maar zag geen kans om tot een goede afronding te komen.

Jari Vlak

Voor de thuisclub was het de bergen werk verzettende Jari Vlak die nog het dichtst bij de openingstreffer was. Zijn afstandsschot ging buiten bereik van doelman Nijhuis maar net over de kruising. De rust brak aan met de brilstand. FC Volendam zou in de tweede helft dus uit een ander vaatje moeten tappen om de verdediging van Jong FC Utrecht te slechten.

FC Jong Utrecht begon met Mohamed Mallahi voor de veel scorende Nick Venema aan de tweede helft. De thuisclub begon met dezelfde opstelling waarmee het aan de wedstrijd was begonnen aan het tweede bedrijf. Met het accent op de aanval leidde dat al snel tot een treffer. Jari Vlak haalde uit en in de rebound schoot Boy Deul raak, maar scheidsrechter Ruperti keurde de treffer af wegens buitenspel. Boy Deul zag luttele minuten later bij een tweede poging zijn inzet gepareerd door doelman Nijhuis.

Teije ten Den

Met Teije ten Den voor de niet in zijn spel komende Cas Peters, probeerde Hans de Koning alsnog een bres te slaan in de defensie van de bezoekers. In de 62e minuut leverde aanvoerder Kevin Visser een prima pass af op Robin Schouten, die prima afwerkte en met zijn eerste doelpunt voor FC Volendam zijn ploeg op een 1-0 voorsprong zette. Teije ten Den schoot even later maar net naast het doel van Nijhuis.

In tegenstelling tot de vorige wedstrijd tegen MVV waarin FC Volendam zich na een 3-0 voorsprong terugtrok en nog in moeilijkheden kwam, bleef het nu de aanval zoeken. Teije ten Den kopte uit een hoekschop net naast. Een schot van Jari Vlak ging maar net naast. Bij een uitval van de bezoekers kreeg Mitchell van Rooijen de kans om zijn ploeg naast FC Volendam te brengen, maar hij raakte vrij voor doelman Michaelis verstrikt in zijn eigen voetenbeweging. In de 87e minuut stelde Anthony Berenstein de zege veilig door voor 2-0 te zorgen. Man van de wedstrijd bij FC Volendam werd Jari Vlak.

FC Volendam: Mitchel Michaelis, Robin Schouten, Marco Tol, Darryl Baly, Mohamed Betti, Kevin Visser, Nick Doodeman, Jari Vlak, Cas Peters (62 Teije ten Den), Boy Deul, Anthony Berenstein.

Tekst: Cor Westerveld
Foto's: Fred Rotgans - Klik hier voor meer >>>
Video's: FC Volendam TV, Rob Lezer, NH Nieuws