FC Volendam wint na spannend slot van MVV

FC Volendam - MVV: 3 - 2 (1 - 0)

09 november 2018 / Keuken Kampioen Divisie

Zes wedstrijden op rij was FC Volendam ongeslagen en tegen MVV, dat met een aantal invallers speelde, zou onder interim-coach Hans de Koning daar de zevende wedstrijd aan kunnen worden toegevoegd, zo was de hoop en verwachting bij de supporters. De thuisclub verscheen in dezelfde opstelling aan de aftrap als waarmee vorige week met 2-1 van en in Dordrecht werd gewonnen. Na een 3-0 voorsprong leek de strijd gestreden, maar de Limburgers kwamen in een spannende slotfase nog sterk terug. De thuisclub wist de voorsprong vast te houden en zodoende voor de zevende keer op rij punten te pakken.  En ten koste van MVV weer een plaatsje te klimmen op de ranglijst.

Deul stelde al na een paar minuten spelen met een prima pass aanvoerder Kevin Visser in de gelegenheid om uit te halen. Zijn schot ging echter over het doel van MVV.

Assist-grossier

In het eerste kwartier ging de strijd gelijk op, maar exact in de 15e minuut kwam de thuisclub op voorsprong toen Boy Deul een voorzet van assist-grossier Nick Doodeman uitstekend met het hoofd afrondde, 1-0. Enkele minuten later behoedde doelman Mitchel Michaelis zijn ploeg voor de gelijkmaker door kordaat in te grijpen. In het resterende gedeelte van de eerste helft deden zich daarna geen opzienbarende feiten meer voor. De ploegen hielden elkaar goed in evenwicht. En bij gevaar voor een van beide doelen waren het de doelmannen die de zaak vakkundig klaarden.

Na de hervatting mocht FC Volendam de aanval zoeken naar het ‘thuisdoel’. Beide ploegen begonnen met dezelfde opstelling aan het tweede bedrijf. Een tweede doelpunt voor de thuisclub was meer dan welkom. Het was Nick Doodeman die vanaf de vleugel de vuisten van doelman testte. Het leverde de thuisclub een hoekschop op. Anthony Berenstein belastte zich met de hoekschop. Hij bracht de bal panklaar voor het doel waar Darryl Baly in de 49e minuut met het hoofd voor 2-0 zorgde. Het eerste doelpunt van hem in de Keuken Kampioen Divisie.

Boy Deul uitblinker

In de 51e minuut was het opnieuw raak. Een voorzet van Nick Doodeman werd door Boy Deul onhoudbaar langs doelman Luuk Koopmans gekopt, 3-0. Daarmee leek de strijd beslist. Om goed mee te blijven doen in de tweede periode zijn doelpunten belangrijk. Nauwelijks had Jari Vlak het veld verlaten voor Rodney Antwi toen Anthony van der Hurk in de 73e minuut een voorzet van Luc Mares fraai achter doelman Mitchel Michaelis kopte, 3-1. Een vlammend afstandsschot van Jerômé Deom ging maar net over de lat van FC Volendam. MVV vocht voor de aansluitende treffer en FC Volendam werd in deze fase even teruggedrongen op eigen helft. In de 85e minuut  bracht Jerômé Deom de spanning terug. Een mazzelgoaltje, want hij kreeg de bal tegen zich aangeschoten door een verdediger van Volendam waarna de bal over de doellijn ging, 3-2.

Het werd even billenknijpen, maar dichter bij kwam MVV gelukkig niet en zo pakte FC Volendam opnieuw de winst. Man of the match bij FC Volendam werd Boy Deul.

Tekst: Cor Westerveld
Foto's:: Fred Rotgans (klik hier voor meer >>>)

Opstelling: FC Volendam: Mitchel Michaelis, Robin Schouten, Marco Tol, Darryl Baly, Mohamed Betti, Kevin Visser, Nick Doodeman, Jari Vlak (73 Rodney Antwi), Cas Peters (83. Nick Runderkamp), Boy Deul (79. Teije ten Den), Anthony Berenstein.